6 ویژگی جالبِ فلاتر

ویژگی های فلاتر

فریم ورک فلاتر در قالب یک فریم ورک، به دلیل کارایی‌هایی که در زمینه‌های مختص به عملکرد خودش در اختیار افراد قرار می‌ده، در میان آموزه‌های مهم جهت توسعه نرم‌افزار قرار گرفته‌. با توجه به اینکه امروزه حجم بیشتر فعالیت‌های افراد توی گوشی‌های موبایل خلاصه می‌شه، طراحی و ساخت اپلیکشن اندروید و ios، به نمونه‌ای از اولویت‌های برنامه نویسان تبدیل شده. از این رو زبان‌های مختلف برنامه نویسی در این حوزه مطرح می‌شن که هر کدوم قابلیت‌ها و ویژگی‌های متفاوتی رو در اختیار افراد قرار می‌دن. زبان برنامه نویسی دارت هم نمونه‌ای از این زبان‌هاست. پیشنهاد میکنم مقاله‌ی 10 ویژگی‌ باورنکردنی زبان دارت را حتما مطالعه کنید.

در حالت کلی، با توجه به میزان اهمیتی که فریم ورک فلاتر برای انواع شرکت‌ها پیدا کرده و سبب شده تا نیاز به آموزش فلاتر برای برنامه نویسان و فعالان این حوزه تعریف بشه، در ادامه این مطلب، به ارائه توضیحات بیشتری در رابطه با این خصوصیات و ویژگی‌های flutter، خواهیم پرداخت تا شما رو با جنبه‌های دقیق‌تری در مورد این فریم ورک، آشنا کنیم. پیشنهاد میکنم مقاله‌ی برنامه ها و بازی‌های ساخته شده با فلاتر را مطالعه کنید.

قبل از اینکه نسبت به مزایا و خصوصیات مثبت اون آشنایی پیدا کنین، بهتر هست که نسبت به چیستی این فریمورک و اهداف کاربری اون اطلاعات کافی کسب کنین تا به این واسطه درک بهتری از ویژگی‌های فلاتر به دست بیارین. فلاتر در قالب یک فریم ورک متن باز، به شما این امکان رو می‌ده تا با استفاده از کد پایه، برنامه‌های مستقل از پلتفرم رو طراحی کنین.

با توجه به اینکه فریم ورک flutter هم یک پلتفرم برای طراحی و توسعه اپلیکشن اندروید و ios هست، به واسطه یک زبان برنامه نویسی، پایه‌ گذاری شده و تمامی فرایندهای مربوط به سازوکار اون، به واسطه زبان برنامه نویسی به خصوصی که داره، صورت می‌گیره. این زبان برنامه نویسی که چهارچوب این فریمورک رو تشکیل می‌ده، زبان برنامه نویسی دارت هست که اولین بار در سال 2011 توسط گوگل معرفی شد.

cover dart 344x408 1

آموزش برنامه نویسی دارت

مقدمه زبان برنامه نویسی دارت در سال‌های اخیر رشد آهسته و پیوسته‌ای داشته؛ به همین خاطر این روزها این...

مشاهده دوره

زبان برنامه نویسی دارت خودش یکی از مزایا و خصوصیات مثبت عملکردی در رابطه با این فریمورک هست که سبب تعریف انواع ویژگی‌ها در این فریم ورک شده. به همین دلیل آموزش فلاتر، نیازمند یادگیری زبان برنامه نویسی دارت هست. در رابطه با این زبان برنامه نویسی، باید افزود که اصلی‌ترین عامل معرفی اون، در خصوص تکامل زبان‌های برنامه نویسی قدیمی و برطرف کردن مشکلات اون‌ها بوده. به همین دلیل زبان برنامه نویسی دارت با وجود شباهت بسیاری که به زبان‌های جاوا و جاوا اسکریپت داره، نسخه اصلاح شده و کامل‌تری هست. حتماً توصیه میکنم مقاله‌ی تفاوت sound null safe با null safe در زبان برنامه نویسی دارت را مطالعه کنید.

این مسئله خودش در میان دلایل توجه برنامه نویسان و علاقه‌مندان این حرفه، به یادگیری زبان دارت شده. البته زبان برنامه نویسی دارت تنها خصوصیت مثبت در رابطه با فریمورک فلاتر نیست! بلکه مزایای دیگه‌ای هم وجود دارن که در ادامه به توضیح تخصصی اون‌ها خواهیم پرداخت.

قابلیت‌های مختلفی که برای Flutter به عنوان یک فریم ورک مطرح می‌شه، می‌تونه بسیار گسترده و متفاوت باشه. در واقع با توجه به اینکه ماهیت این فریم ورک خودش حوزه گسترده‌ای رو در بر می‌گیره، طبیعی هست که وجود قابلیت‌های مختلف در راستای عملکرد بهتر، مطرح بشه. از این رو اصلی‌ترین موضوع در رابطه با فلاتر، ارائه خدماتی هست که به هدف این پلتفرم توسعه اپلیکیش، کمک کنه. از این رو، محوریت ویژگی‌های جالب فلاتر، در خصوص هدف ساخت اون هست که در ادامه به طور مفصل این ویژگی‌ها رو مورد بحث و بررسی قرار می‌دیم. یک مقاله‌ی عالی هم داریم به اسم 5 دلیل برای یادگیری فریم ورک فلاتر که حتماً پیشنهاد میکنم مطالعه کنید.

مسئله مهمی که در رابطه با توسعه پروژه‌های موبایلی وجود داره، بیشتر از اینکه منحصر به کد نویسی اولیه باشه، مربوط به فرایندها و تغییراتی هست که با توجه به مسائل مختلفی، در ساختار اپلیکشن‌ها وارد می‌شه. در حقیقت کد نویسی یک پروژه می‌تونه بعد از اجرا و معرفی هم صورت بگیره و تغییراتی رو در ساختار اون به وجود بیاره. با این حساب، بارگذاری تغییرات، نیازمند زمانی هست تا خودش رو تحلیل کنه و به درستی صورت بگیره. باید افزود که دلیل بیشتر این تغییرات، رفع اشکال‌ و اصلاح برخی خطاها هست. به همین دلیل جزء ضرورت‌های فرایند ساخت اپلیکیشن‌ قرار می‌گیره‌.

از این رو در بیشتر مواقع، به دلیل اعمال تغییر در ساختار کد نویسی شده پلتفرم، فرایند بارگذاری و اجرای مجدد دچار اختلال شده و سبب می‌شه تا ارتباط با کاربران برای مدت کوتاهی قطع بشه. به همین دلیل، در فریم ورک فلاتر، از قابلیت و ویژگی‌‌ای تحت عنوان بارگذاری داغ یا همان Hot Reload بهره گرفته می‌شه. در این حالت توسعه دهنده قادر به اعمال تغییرات مختلف به منظور برطرف کردن مشکلات و اختلالات خواهد بود؛ بدون اونکه اجرای پلتفرم دچار توقف بشه. در واقع این قابلیت نه تنها برای کاربران مناسب هست، بلکه به تجربه توسعه دهندگان در راستای عملکرد پلتفرم کمک می‌کنه.

توی این ویدیو مشاهده میکنید که تمام تغییرات در کسری از ثانیه فقط با زدن ctrl + s روی گوشی اعمال میشه.

همونطور که در ابتدا گفته شد، فریم ورک فلاتر با استفاده از زبان برنامه نویسی دارت فعالیت داره. این زبان که در راستای تکامل زبان‌های برنامه نویسی قدیمی ساخته شده، می‌تونه عامل کد نویسی با حداقل کد و زمان ممکن باشه. در حقیقت دارت به فلاتر این امکان رو می‌ده تا عملکرد بالایی داشته باشه و سرعت ایده‌آلی رو در اختیار افراد قرار بده. به واسطه همین موضوع، حتی فرایند کد نویسی هم نیاز به کدهای کمتر، یا به عبارت دیگه، کدهای پایه خواهد داشت.

با توجه به موضوع ذکر شده، می‌توان دریافت که یادگیری و استفاده از این فریمورک ، بسیار ساده هست. به همین دلیل آموزش فلاتر در قالب یک روند مفید و ساده، می‌تونه به شما برای گسترش مهارتتون کمک کنه.

از دیگر خصوصیات و ویژگی‌های این فریمورک این هست که افراد رو نسبت به آموزش فلاتر مشتاق می‌کنه، انواع ویجت‌هایی هست که به واسطه این فریم ورک در اختیار افراد قرار داده می‌شه. به علاوه باید گفت که این فریم ورک، با استفاده از ابزارهای متنوعی که داره، به شما امکان ساخت ویجت‌ها رو می‌ده و به این وسیله می‌تونین برای اندروید و یا ios، ویجت دلخواه خودتون رو خلق کنین.

همونطور که می‌دونین، در میان ابزارهای موبایلی، ویجت‌ها به عنوان پرکاربردترین انواع معرفی می‌شن که قابلیت‌های مختلفی دارن و بسته به نوعشون، می‌تونن طراحی رابط کاربری مناسبی داشته باشن. از اونجایی که فلاتر UI قوی‌ای داره، در فرایند طراحی و ساخت انواع ویجت‌ها، حداکثر کمک رو به افراد می‌کنه.

Flutter به افراد این امکان رو می‌ده تا با استفاده از دانش برنامه نویسیشون، برنامه یا به عبارت دیگه، اپلیکیشن مد نظرشون رو طراحی کنن. این اپلیکیشن‌ها می‌تونن به واسطه این فریمورک از UI مناسبی برخوردار باشن. ابزارهای مختلفی که در فریم ورک Flutter تعریف شده، هر کدوم به نحوی روی فرایند طراحی و ساخت اپلیکیشن‌های مختلف، موثر واقع می‌شن. از طرفی هم فرایند ساخت اپلیکیشن‌ رایگان هست و به همین دلیل تنها موضوع مهم، در مورد آموزش فلاتر خواهد بود.

از دیگر مزایا و خصوصیاتی که می‌توان در رابطه با عملکرد این فریمورک مطرح نمود، به کارگیری کدهای بومی هست که سهولت بسیاری رو برای افراد فراهم میاره. این قابلیت به گونه‌ای عمل می‌کنه که افراد می‌تونن با وجود دسترسی به ویژگی‌های بومی و SDK، از زبان‌های دیگه‌ای در بستر اندروید و یا ios بهره بگیرن.

آموزش کامل فریم ورک فلاتر

آموزش فریم‌ورک فِلاتر

آموزش فلاتر : این را همه می‌دانیم که یکی از اساسی‌ترین چالش‌های موجود برای ساخت اپلیکیشن‌های موبایلی...

مشاهده دوره

موضوع دیگه‌ای که در رابطه با این فریم ورک مطرح می‌شه، مربوط به رابط کاربری انعطاف پذیری هست که به بهبود تجربه کاربری کمک می‌کنه. به همین دلیل طراحی و ساخت انواع اپلیکیشن‌ها به واسطه فریم ورک فلاتر، می‌تونه یک فرایند موفق رو شامل بشه. از این رو گوگل در طراحی تبلیغات خود، از این فریم ورک بهره گرفته تا به واسطه رابط کاربری قوی، میزان تاثیرگذاری رو افزایش بده.

علاوه بر مواردی که تا اینجا در رابطه با ویژگی‌های فریم ورک فلاتر گفته شد، خصوصیات و ویژگی‌های دیگه‌ای هم وجود داره که هر کدوم به نحو متفاوتی روی عملکرد flutter اثر می‌ذارن. به طوری که طراحی و ساخت انواع اپلیکیشن‌های موبایل به استفاده از فلاتر، به واسطه این ویژگی‌ها و نیز ابزارهای مختلفی که در فلاتر وجود داره، صورت می‌گیره. به همین دلیل آموزش فلاتر می‌تونه خودش یک حوزه مفید و موثر باشه.

فلاتر
فلاتر، آموزش فلاتر

در حالت کلی باید گفت که تمامی مزایا و خصوصیات مطرح شده، در میان عوامل موثر در کاربرد گسترده فلاتر در دنیای امروز قرار می‌گیرن. به همین دلیل هم اکنون شرکت‌های مختلفی وجود دارن که به دنبال توسعه دهندگان مسلط به فلاتر هستن. در حقیقت باید چنین گفت که مزایایی که به واسطه فلاتر در اختیار افراد قرار داده می‌شه، عاملی هست که توجه و حتی علاقه شرکت‌ها و فعالان حوزه برنامه نویسی رو به خودش جلب کرده.

به همین خاطر امروزه اغلب برنامه نویسان، یادگیری و تسلط به زبان برنامه نویسی دارت رو در اولویت قرار دادن. به خصوص که این زبان برنامه نویسی با انواع جاوا و جاوا اسکریپت شباهت داره و افرادی که نسبت به این زبان‌ها اطلاعات زمینه‌ای دارن، می‌تونن در زمان بسیار کمی، تسلط کامل و کافی نسبت به زبان برنامه نویسی دارت رو پیدا کنن.

امتیاز شما به مقاله

4.8 / 5. 24

24 رای 4.8
4.8
(24)
قوانین ارسال دیدگاه متوجه شدم
  • برای ثبت نظر، حتما اسم و فامیل خود را به فارسی وارد کنید.
  • حتما ایمیل صحیح را وارد کنید تا در صورت بررسی کارشناسان، پاسخ برای شما ایمیل شود.
  • داخل متن کامنت کدهای برنامه نویسی قرار ندهید.
1 نقد و بررسی‌ها
  • سید ایمان حسینی
    سید ایمان حسینی 6 خرداد 1402

    عاللییی

    ( 3 )
+ ارسال دیدگاه به عنوان مهمان دیدگاه ارسال نمایید
سوالات متداول

نابغه‌ها را در   دنبال کنید