10 ویژگی‌ عجیبِ زبانِ دارت

زبان برنامه نویسی دارت

زبان‌های برنامه نویسی مختلفی برای طراحی و ساخت انواع اپلیکیشن‌ها وجود داره که امروزه زبان برنامه نویسی دارت، که با توجه به نقص‌های زبان‌های برنامه نویسی دیگه طراحی شده، تونسته در میان زبان‌های پرکاربرد برای انواع اپلیکیشن‌های موبایل و وب‌ سایت‌ها قرار بگیره.

از طرفی هم به دلیل کاربردهای گسترده‌ای که برای زبان برنامه نویسی دارت تعریف می‌شه، روزبه‌روز بیشتر نسبت به ویژگی‌ها و خصوصیات اون توجه می‌شه و به همین ترتیب، کاربردهای بیشتری برای این پلتفرم در نظر گرفته می‌شه.

با توجه به تمامی این موارد که نشان از آینده زبان دارت دادن، آموزش زبان دارت می‌تونه از اهمیت و مزایای به مراتب بالایی برای برنامه نویسان در حوزه‌های مختلف، برخوردار باشه. از این رو در ادامه این مطلب، هدف ما ارائه توضیحات بیشتر در رابطه با زبان برنامه نویسی دارت و بررسی کاربردها، مزایا و مقایسه اون با دیگر زبان‌هاست؛ تا به این وسیله آشنایی بیشتری با این زبان برنامه نویسی پیدا کنین.

زبان برنامه نویسی دارت، به عنوان یک زبان برنامه نویسی ساختار یافته و منسجم معرفی و شناخته می‌شه که انعطاف پذیری بالایی داره. در حقیقت باید چنین گفت که این زبان برنامه نویسی برای رفع مشکلات شایع زبان‌های دیگر طراحی و ساخته شده. به همین دلیل تونسته کاربردهای گسترده‌ای پیدا کنه.

از مهم‌ترین و اصلی‌ترین کاربردهایی که می‌توان در رابطه با زبان برنامه نویسی مورد بحث مطرح نمود، مربوط به کاربرد این زبان برای ساخت اپلیکیشن‌های موبایل، دسکتاپ و یا وب با کارایی بالا هست. در واقع برنامه‌های سنگین که شامل انواع گیمینگ می‌شن، می‌تونن با استفاده از زبان برنامه نویسی دارت طراحی و ساخته بشن. از این رو از زبان برنامه نویسی Dart، در قالب اساس و چهارچوب فلاتر یاد می‌شه. چرا که فلاتر به عنوان یکی از شناخته‌ شده‌ترین فریمورک‌ها که به واسطه اون افراد می‌تونن به طراحی و توسعه انواع برنامه‌ها و اپلیکیشن‌ها بپردازن، نیاز به زبان برنامه نویسی داره.

آموزش کامل فریم ورک فلاتر

آموزش فریم‌ورک فِلاتر

آموزش فلاتر : این را همه می‌دانیم که یکی از اساسی‌ترین چالش‌های موجود برای ساخت اپلیکیشن‌های موبایلی...

مشاهده دوره

از اونجایی که زبان برنامه نویسی دارت مزایای عملکردی بسیاری برای فرایند طراحی اپلیکیشن‌های موبایل داره، می‌تونه بهترین گزینه برای فریم ورکی با ماهیت تولید اپلیکیشن موبایل باشه.

فلاتر به واسطه زبان برنامه نویسی دارت، امکان طراحی انواع اپلیکیشن‌های اندروید و ios رو می‌ده. این موضوع، با توجه به کاربرد گسترده‌ای که گوشی‌های همراه توی زندگی افراد پیدا کردن، در قالب یک مزیت قابل تعریف هست. چرا که طراحی اپلیکیشن‌های اندروید و ios، با استفاده از زبان دارت، پشتیبانی گوگل رو در اختیار شما قرار می‌ده.

جدا از بحث طراحی و ساخت پلتفرم‌های مربوط به موبایل، از دیگر کاربردهایی که می‌توان در رابطه با زبان برنامه نویسی دارت مطرح نمود، طراحی صفحات وب هست. از اونجایی که دارت می‌تونه به واسطه پیشرفت‌های حاصل شده در طراحی خودش، مشکلات موجود در زبان‌های دیگه رو فاکتور بگیره، عملکرد به مراتب بهتری رو در اختیار افراد قرار می‌ده. به همین دلیل با وجود زبان‌های متعدد دیگه‌ای که وجود داره، یادگیری به واسطه آموزش زبان دارت، می‌تونه گام بزرگی در راستای پیشرفت و تغییر حاصل کنه.

زبان دارت

با توجه به اینکه زبان برنامه نویسی دارت با هدف برطرف سازی مشکلات موجود در زبان جاوا اسکریپت، توسط گوگل در سال 2011 معرفی شد، قطعا می‌توان مزایای متنوعی رو مطرح کرد که عموما ناشی از اصلاحات مربوط به جاوا اسکریپت هستن. اغلب این مزایا هم ناشی از ویژگی‌های به خصوص دارت هستن که هر کدوم به نحوی در بهبود عملکرد این زبان، موثر هستن. از جمله مهم‌ترین و اصلی‌ترین مزایای این زبان، می‌توان به مواردی که در ادامه آورده شده، اشاره کرد:

1 – در زبان برنامه نویسی دارت، ویژگی Dart Virtual Machine (Dart VM) تعریف شده که به پشتیبانی از چند پلتفرم کمک می‌کنه. به طوری که می‌تونه بر روی سیستم عامل‌های مختلف مثل ویندوز، لینوکس، macOS و سیستم عامل‌های اصلی دیگه کار کنه.

2 – از مهم‌ترین مسائلی که در رابطه با آموزش زبان دارت مطرح می‌شه، سهولت یادگیری اون هست. همچنین لازم به ذکره که در مورد این زبان برنامه نویسی، اطلاعات متنوع و متعددی وجود داره. به همین دلیل یادگیری اون می‌تونه فارغ از محدودیت‌های دانشی باشه.

3 – در مورد زبان برنامه نویسی دارت، فاکتور سرعت تا حد زیادی در نظر گرفته شده. به طوری که برنامه‌های نوشته شده با استفاده از زبان دارت، سرعت به مراتب بالایی در مقایسه با انواع دیگه دارن. همچنین باید گفت که دارت یک زبان مقیاس پذیر و انعطاف پذیر هست که تلفیق سریع رو تسهیل می‌کنه.

4 – از دیگر مزایایی که به واسطه دارت حاصل می‌شه، می‌توان به ثبات و پایداری اون اشاره کرد. این مسئله سبب شده تا خروجی‌های باکیفیتی به واسطه زبان برنامه نویسی دارت حاصل بشه.

به طور کلی، در رابطه با مزایا و ویژگی‌های زبان برنامه نویسی دارت، علاوه بر موارد ذکر شده، گزینه‌های دیگه‌ای هم وجود داره که هر کدوم به نحوی سبب مطرح بودن این زبان برنامه نویسی برای افراد فعال در این حوزه می‌شن.

در رابطه با دارت گفتیم که شباهت بسیاری بین این زبان برنامه نویسی با جاوا اسکریپت و جاوا وجود داره، چرا که از همون ابتدای ساخت، هدف تکامل و برطرف سازی مشکلات و فاکتورهای موجود در زبان‌های برنامه نویسی مذکور بوده. با این وجود تفاوت‌هایی بین این زبان‌ها مطرح هست.

یکی از این تفاوت‌ها در رابطه با زمان تشخیص خطاها هست. دارت در طول فرایند جمع‌آوری کدها، به افراد امکان کشف خطاها رو می‌ده؛ این در حالی هست که زبانی مثل جاوا، زمان کشف خطاها رو به طول فرایند اجرا موکول‌ می‌کنه. از این جهت زبان برنامه نویسی دارت، می‌تونه گزینه به مراتب بهتر و مناسب‌تری باشه.
یک مقاله فوق العاده در مورد تفاوت بین null safety و sound null safety داخل سایت داریم که به بهترین شکل ممکن توضیح دادیم چرا دارت بهترین زبان برای یادگیری و شروع برنامه نویسی هست. قابلیت sound null safety، فقط توی زبان دارت و زبان برنامه نویسی swift به کار رفته. این مقاله را حتما مطالعه کنید.

cover dart 344x408 1

آموزش برنامه نویسی دارت

مقدمه زبان برنامه نویسی دارت در سال‌های اخیر رشد آهسته و پیوسته‌ای داشته؛ به همین خاطر این روزها این...

مشاهده دوره

با توجه به اینکه زبان برنامه نویسی دارت روزبه‌روز بیشتر مورد توجه فعالان حوزه برنامه نویسی قرار می‌گیره، شاهد توسعه هر چه بیشتر عملکرد اون و تعریف خصوصیات و ویژگی‌های مختلف نسبت به این زبان هستیم. در واقع باید چنین گفت که جدا از بحث جدید بودن این زبان برنامه نویسی، ویژگی‌های منحصر به فرد بسیاری وجود دارن که می‌تونن دلیل لزوم یادگیری زبان برنامه نویسی مورد بحث باشن.

از مهم‌ترین این ویژگی‌ها، بحث کارآمدی و بهره‌وری هست که به واسطه آموزش زبان دارت حاصل می‌شه. این زبان با استفاده از جمع آوری منبع به منبع، مدیریت کدها رو سرعت می‌بخشه. همچنین با توجه به این که زبان مورد بحث یک پلتفرم گوگل بیس هست، نیازی به نصب برنامه برای اون تعریف نشده و می‌تونین به ساده‌ترین شکل ممکن، فرایندهای مربوط به برنامه نویسی رو انجام بدین.

زبان دارت

از طرف دیگه، برای افرادی که در پی طراحی و توسعه اپلیکشن‌ به واسطه فلاتر هستن، آموزش زبان دارت در اولیت قرار می‌گیره. چرا که با توجه به اونچه گفته شد، پایه و چهارچوب عملکرد فلاتر، وابسته به زبان برنامه نویسی دارت هست. از طرفی هم محبوبیت فلاتر و کاربرد اون برای طراحی انواع برنامه‌ها، عاملی هست که نیاز به یادگیری زبان دارت رو افزایش می‌ده.

در حالت کلی باید گفت که مزایای مختلفی وجود داره که هر کدوم به نحوی روی لزوم یادگیری این زبان اثر می‌ذارن که مهم‌ترین اون‌ها درباره بیشتر افراد، محبوبیتی هست که دارت در میان افراد پیدا کرده.

با در نظر داشتن این موضوع که زبان دارت به طور گسترده‌ای خودش رو به حوزه‌های مختلف برنامه نویسی معرفی کرده، تونسته توجه اغلب برنامه نویسان رو به سمت خودش جلب کنه. به طوری که انتظار می‌ره آینده زبان دارت، اون رو به یک پلتفرم گسترده و پرکاربرد تبدیل کنه که حداقل باگ ممکن رو داشته باشه و مشکلات رایج در زبان‌های دیگه، توی اون فاکتور گرفته شه.

علت این موضوع هم توسعه‌ها و پیشرفت‌هایی هست که در روند ساخت دارت در نظر گرفته شده. به علاوه امکاناتی که دارت در اختیار افراد قرار می‌ده، به گونه‌ای هست که فرایند برنامه نویسی رو ساده‌تر می‌کنه. در نتیجه آینده زبان دارت، به سمت تکامل این زبان و توجه هر چه بیشتر نسبت به ویژگی‌های مثبت اون می‌ره.

امتیاز شما به مقاله

5 / 5. 34

34 رای 5
5
(34)
قوانین ارسال دیدگاه متوجه شدم
  • برای ثبت نظر، حتما اسم و فامیل خود را به فارسی وارد کنید.
  • حتما ایمیل صحیح را وارد کنید تا در صورت بررسی کارشناسان، پاسخ برای شما ایمیل شود.
  • داخل متن کامنت کدهای برنامه نویسی قرار ندهید.
2 نقد و بررسی‌ها
  • احسان
    احسان 29 اسفند 1402

    سلام لطفاً زبان سی پلاس پلاس رو هم جزو آموزش هاتون قرار بدید

    ( 0 )
  • پویش ترابی
    پویش ترابی 23 آذر 1402

    مثل همیشه عالی

    ( 0 )
+ ارسال دیدگاه به عنوان مهمان دیدگاه ارسال نمایید
سوالات متداول

نابغه‌ها را در   دنبال کنید