آموزشِ نَصب فِلـاتِر
مقدمه
توی این مقاله میخوایم در مورد آموزش نصب فلاتر صحبت کنیم. خیلیها از من میپرسن که قصد دارن وارد دنیای فلاتر بشن و این فریمورک رو یاد بگیرن تا بتونن برنامههای موبایلی بسازن، اما مطمئن نیستن که سیستمشون جواب میده یا نه! خب، خیالتون راحت باشه، جواب همیشه مثبته! فلاتر به شکلی طراحی شده که با اکثر سیستمها سازگار باشه، چه سیستم قوی داشته باشید و چه متوسط، شما میتونید باهاش کار کنید و اپلیکیشنهای موبایلی خودتون رو بسازید. پس نگرانی رو کنار بذارید و با هر سیستمی که دارید شروع کنید! اما شاید واسه بعضی ها سوال باشه! فلاتر چیه؟
فلاتر (Flutter) یک فریمورک اوپن سورس قدرتمنده که توسط گوگل توسعه داده شده و برای ساخت اپلیکیشنهای موبایل استفاده میشه. چیزی که فلاتر رو متفاوت میکنه، تواناییاش در ایجاد اپلیکیشنهای بومی (Native) با استفاده از یک کد بیس مشترکه. یعنی با نوشتن یک کد میتونید هم برای iOS و هم برای Android اپلیکیشن تولید کنید، که این خودش باعث صرفهجویی در زمان و هزینهها میشه.
اگر شما به دنبال راهاندازی و توسعهی اپلیکیشنهای موبایل هستید، فلاتر یکی از بهترین انتخابهاست. از فلاتر در بسیاری از شرکتهای بزرگ مانند گوگل، علیبابا، و eBay استفاده میشه. در این مقاله قصد داریم که نصب فلاتر رو از پایه بهتون آموزش بدیم، تا بتونید به راحتی این فریمورک قدرتمند رو نصب و ازش استفاده کنید.
ببینید، الان واقعاً فلاتر اونقدر پیشرفته و قدرتمند شده که شما میتونید خروجی برنامهتون رو به شکلهای مختلف مثل وب، فایل اجرایی (exe) برای ویندوز، APK برای اندروید و خیلی فرمتهای دیگه بگیرید. پس اگر بخوام بگم که حتماً به Emulator نیاز دارید، شاید یه کم اشتباه باشه. البته، یه سری برنامهها هستن که با فلاتر نوشته میشن و اجرای اونها فقط روی موبایله و روی وب قابل اجرا نیست. ولی در کل، فلاتر آزادی عمل زیادی بهتون میده تا با هر خروجی که نیاز دارید کار کنید.
پیشنیازهای نصب فلاتر
قبل از شروع به نصب، نیاز هست که سیستمعامل و برخی نرمافزارهای لازم رو آماده کنید.
سیستمعاملهای سازگار با فلاتر:
– ویندوز (Windows 10 یا جدیدتر)
– macOS (10.12 Sierra یا جدیدتر)
– لینوکس (توزیعهای مختلف)
برای توسعه اپلیکیشنهای فلاتر، به Android Studio و یا Xcode (در صورت استفاده از macOS برای توسعه iOS) نیاز دارید.
نصب فلاتر روی ویندوز
1- ابتدا آخرین نسخه فلاتر رو دانلود کنید.
2- فایل ZIP رو از حالت فشرده خارج کنید و داخل یک فولدر، مثلاً C:\src\flutter\ قرار بدید.
3- مسیر فولدر flutter\bin رو به PATH سیستم اضافه کنید.
4- وارد تنظیمات ویندوز بشید، قسمت “System” رو انتخاب کنید و سپس گزینه “Advanced system settings” رو بزنید.
5- داخل پنجرهی جدید، روی “Environment Variables” کلیک کنید.
6- در قسمت “System Variables”، مسیر C:\src\flutter\bin رو اضافه کنید.
راهاندازی اولین پروژه فلاتر
حالا که فلاتر به درستی نصب شد، میتونید اولین پروژه خودتون رو راهاندازی کنید. با استفاده از ترمینال یا CMD، به دایرکتوری مورد نظرتون برید و دستور زیر رو اجرا کنید:
flutter create my_first_app
با این دستور، فلاتر پروژه جدیدی با نام my_first_app ایجاد میکنه. وارد پوشه پروژه بشید و دستور زیر رو اجرا کنید تا اپلیکیشن برای اولین بار اجرا بشه:
flutter run
نصب Android Studio و شبیهساز اندروید
1- نرم افزار Android Studio رو دانلود و نصب کنید.
2- وارد تنظیمات Android Studio بشید و از قسمت SDK Manager، Android SDK و Emulator رو نصب کنید.
3- یک دستگاه مجازی (AVD) بسازید تا بتونید اپلیکیشنهای فلاتر رو روی شبیهساز اندروید اجرا کنید.
عیبیابی مشکلات نصب فلاتر
رم کامپیوتر من خیلی کم هست. چیکار میشه کرد؟
نگران نباشید! هنوز هم میتونید با فلاتر کدنویسی کنید. فقط یه گوشی اندرویدی لازم دارید. گوشی رو با کابل به کامپیوتر وصل میکنید و برنامهی فلاتری که نوشتید رو مستقیم روی گوشی واقعی اجرا میکنید. پس اصلاً نیازی به Emulator ندارید. ( آموزش توی ویدیو پایین صفحه گذاشته شده )
حالا اگر گوشی واقعی هم ندارید یا Emulator روی سیستمتون به درستی کار نمیکنه، باز هم جای نگرانی نیست. میتونید از مرورگر کروم استفاده کنید و برنامهای که با فلاتر نوشتید رو داخل کروم ببینید. حتی میتونید از خروجی EXE که فلاتر توی نسخه 2.10 بهتون میده، بهره ببرید و برنامهتون رو بهصورت فایل اجرایی ویندوز اجرا کنید.
پس هر بهانهای دارید، کنار بذارید! با هر سیستمی که حداقل ۴ گیگ رم داشته باشه، میتونید با فلاتر کار کنید. الان دیگه اکثر گوشیهای موبایل هم رم ۴ گیگ یا بیشتر دارن، پس عملاً هیچ محدودیتی ندارید!
نکات نهایی و جمعبندی
حالا شما فلاتر رو روی سیستم خودتون نصب کردید و آمادهاید تا اولین اپلیکیشنتون رو بسازید. یادتون باشه که فلاتر یکی از فریمورکهای قدرتمند توسعه موبایله که با یک بار کدنویسی، هم برای اندروید و هم برای iOS اپلیکیشن تولید میکنه. پس اگر به دنبال یادگیری یک فریمورک پرکاربرد و آیندهدار هستید، فلاتر انتخاب مناسبیه.
اگر قصد دارید Flutter را بهطور کامل یاد بگیرید، حتماً به وبسایت نابغهها سر بزنید. در این سایت، بهروزترین و جامعترین آموزشهای Flutter را که در ایران میتوانید پیدا کنید، مشاهده خواهید کرد. هنوز مطمئن نیستید؟ کافی است به وبسایت ما نگاهی بیندازید و سرفصلهای دروس و نمونه ویدئوها را مرور کنید. مطمئنیم که شما هم به زودی یکی از دانشجویان نابغهها خواهید شد.
آموزش فریمورک فِلاتر
آموزش فلاتر : این را همه میدانیم که یکی از اساسیترین چالشهای موجود برای ساخت اپلیکیشنهای موبایلی...
حمایت از نابغهها یادتون نره! اگه دوست دارید از جدیدترین ویدئوها و محتوایی که منتشر میکنیم باخبر بشید، حتماً کانال تلگرام، آپارات، یوتیوب و همینطور صفحه اینستاگرام ما رو دنبال کنید. توی این شبکهها همیشه از آخرین آموزشها و ویدئوهای جدیدمون باخبر میشید و هیچ چیز رو از دست نمیدید. پس همین الان عضو بشید و با ما همراه بمونید تا هر موقع محتوای جدیدی گذاشتیم، اولین کسی باشید که مطلع میشید!
- برای ثبت نظر، حتما اسم و فامیل خود را به فارسی وارد کنید.
- حتما ایمیل صحیح را وارد کنید تا در صورت بررسی کارشناسان، پاسخ برای شما ایمیل شود.
- داخل متن کامنت کدهای برنامه نویسی قرار ندهید.
-
مدیر سایت 26 شهریور 1403 قبول کنید بهترین و کامل ترین آموزش نصب فلاتره
( 3 ) موافقم با دیدگاه