چطوری باید هکر بشیم؟
مطالبی که توی این آموزش یاد میگیرید :
چطور میتوان هکر شد؟ مسیر یادگیری هک و نفوذ به چه شکل است؟ چه پیشنیازهایی برای ورود به این حوزه وجود دارد؟ یک هکر چه تخصصهایی باید داشته باشد؟ چقدر زمان لازم است تا به یک هکر حرفهای تبدیل شویم؟ آیا از طریق هک و امنیت میتوان درآمدزایی کرد؟ برنامهنویسی چقدر در این مسیر ضروری است؟ چه دورههای بینالمللی برای یادگیری هک وجود دارد و آیا داشتن مدرک رسمی الزامی است؟
نیاز است به دانشگاه برویم یا رشته خاصی انتخاب کنیم؟ باید لینوکس یاد بگیریم؟ چه زبانهای برنامهنویسی برای هک ضروری هستند؟ آیا واقعاً میتوان اینستاگرام را هک کرد؟ امنیت پیجهای اینستاگرام چگونه تضمین میشود؟ بازیهای آنلاین چگونه کرک میشوند؟ آیا نیاز به زبان انگلیسی داریم؟ آیا واقعاً با HTML میتوان ناسا را هک کرد؟ چه نوع سیستمی برای یادگیری هک و امنیت مناسب است؟ و بسیاری از سؤالات دیگر…
هک کردن یعنی چی و چطوری نوشته میشه؟
اول از همه، باید بدونید که “هک” اینطوری نوشته میشه ((هک یا Hack)) و نه ((حک)). خیلی جاها دیده شده که این کلمه به اشتباه به شکل “حک” نوشته میشه که معنی اون کندن یا تراشیدن هست. اما “هک” در دنیای کامپیوتر کاربرد داره. به طور کلی، هر چیزی که به روشی غیرمعمول به دست بیاد، میشه هک.
مثلاً من میخوام وارد یک سایت بشم. راه معمول اینه که نام کاربری و رمز عبور داشته باشم، اونا رو توی صفحه لاگین وارد کنم و به راحتی وارد بشم. این روش نرماله. اما روش غیرمعمول (یا همون هک) اینطوریه که نه نام کاربری دارم نه رمز عبور، ولی با استفاده از روشهای مختلف سعی میکنم به اطلاعات دسترسی پیدا کنم و وارد سایت بشم.
پیشنیازهای هکر شدن :
بریم سراغ پیشنیازهای هکر شدن، ولی قبل از هرچیز باید حوزه مورد علاقهتون رو مشخص کنید. خیلیها از من میپرسن پیشنیاز هکر شدن چیه، و من همیشه میپرسم: “تو چه حوزهای میخوای هک یاد بگیری؟” بعضیها میگن: “نمیدونم، همونی که اینستاگرام مردم رو هک میکنه و وایفای رو میزنه.” عزیز من، هک کردن اینستاگرام یا وایرلس به اون شکلی که فکر میکنی اصلاً تخصص خاصی نمیخواد؛ بیشتر خلاقیت و چند ترفند ساده است. البته اگر منظورت نفوذ به دیتابیس اصلی اینستاگرامه، اون دیگه ماجرای پیچیدهتریه.
وقتی به من میگی میخوای هکر بشی، اولین سوالی که میپرسم اینه که تو چه حوزهای میخوای هک و امنیت رو یاد بگیری؟ هر حوزه نیاز به زبان برنامهنویسی و تخصصهای خاص خودش داره. من الان بهت تک تک این حوزهها رو معرفی میکنم و بعد از اون، این تویی که باید تصمیم بگیری در کدوم زمینه حرفهای بشی و فعالیت کنی.
امنیت در حوزه وب :
در این حوزه از هک، شما باید توانایی نفوذ به نرمافزارهای تحت وب مثل سیستمهای اتوماسیون اداری، سیستمهای مدیریت محتوای وب (CMS) مثل وردپرس، جوملا و سایر سایتها و پایگاههای داده رو داشته باشید؛ به عبارتی هر چیزی که روی بستر وب قرار داره.
حالا توی همین حوزه، باید زبانهای برنامهنویسی تحت وب رو بیشتر یاد بگیرید. مثلاً اگر قصد تست نفوذ روی CMSهایی مثل وردپرس یا جوملا دارید، باید به زبان برنامهنویسی PHP مسلط باشید و منطق عملکرد برنامهها رو درک کنید. اگر ندونید وردپرس چطور کار میکنه یا با چه زبانی نوشته شده، چطور میخواید نقاط ضعفش رو پیدا کنید؟ از طرف دیگه، همه سایتها روی وردپرس ساخته نشدن. برخی با فریمورکهایی مثل جنگو (Django)، ASP.NET یا روبی (Ruby) ساخته میشن. توی این شرایط باید چیکار کرد؟
اینجا مهارت برنامهنویسی شما به یک سطحی میرسه که با تجربه کافی و آشنایی با سینتکس زبانهای مختلف، میتونید بفهمید که باید به دنبال چه نوع باگی باشید و چطور اون رو پیدا کنید.
البته وقتی صحبت از هک وب میشه، فقط کدنویسی مطرح نیست. همیشه باگ در کد نیست! سایت روی یک سرور میزبانی میشه و اون سرور هم ممکنه باگ داشته باشه. ممکنه مشکل از سیستم عامل سرور باشه یا از نرمافزارهای نصب شده روی سرور. بعضی وقتها هم دیتابیس دچار مشکل میشه. اگر به دستورات SQL مسلط نباشید، چطور میخواید اطلاعات داخل دیتابیس رو استخراج کنید؟
علاوه بر همه اینها، سرورهایی که سایتها روشون میزبانی میشن، در ۹۹ درصد مواقع از سیستم عامل لینوکس استفاده میکنن. فکر میکنید وقتی به سرور دسترسی پیدا کنید، با موس یا محیط گرافیکی کار میکنید؟ نه! شما با یک خط فرمان ساده روبرو خواهید شد که باید در اون دستورات لینوکسی وارد کنید.
پس میبینید، حتی در یک وبهکینگ به ظاهر ساده، شما باید به حوزههای مختلفی مثل لینوکس، سرور، شبکه، برنامهنویسی، دیتابیس و موارد دیگه مسلط باشید.
امنیت در حوزه شبکه :
شبکه هم به اندازه وبهکینگ پیچیدگیهای خودش رو داره. برای کار در حوزه هک شبکه، باید تجهیزات و سیستمعاملهای شبکه رو به خوبی درک کنید. مثلاً باید بدونید مدل OSI چیه، پروتکلها رو بشناسید و تفاوت پروتکلهایی مثل HTTP، HTTPS، IMAP، POP، SSH و Telnet رو درک کنید. همچنین باید با تجهیزات شبکه مثل سوئیچها، روترها و فایروالهای نرمافزاری و سختافزاری آشنا باشید و بدونید که هر کدوم چطور کار میکنه.
نکته مهمی که باید بدونید اینه که هر کدوم از این مفاهیم دنیای خودش رو داره و به عنوان یک فردی که میخواد هکر بشه، نیازی نیست برای هر کدومشون دوره تخصصی بگذرونید یا مدرک بینالمللی بگیرید. مهمترین چیز اینه که منطق پشت این مفاهیم رو بفهمید. وقتی میگم مدل OSI رو یاد بگیرید، منظورم این نیست که بشینید کتاب بخرید و همه چیز رو حفظ کنید. حتی اگر این کار رو بکنید، بدون استفاده عملی، بعد از چند روز فراموش میکنید.
اگه هم کتاب خریدید، فقط زمانی فایده داره که بلافاصله بعدش برید تو یه محیط عملی و کارآموزی کنید. شما باید در جاهایی که کار شبکه انجام میدن، مهارتهای خودتون رو بهصورت عملی تقویت کنید. برخی چیزها رو قطعاً باید بهصورت تئوری یاد بگیرید، ولی فقط در حدی که وقتی ازتون میپرسن “FTP چیه؟”، به آسمون خیره نشید و جواب بدید!
این ویدیو رو هم نگاه کنید (اون کسی که تیشرت آبی پوشیده رو دقت کنید؛ شما مثل اون نباشید).
امنیت در حوزه سیستم عامل :
هک سیستمعامل یکی از جذابترین و قدرتمندترین انواع هکهاست. تقریباً همه دستگاهها از موبایل و لپتاپ گرفته تا ساعتهای هوشمند و کامپیوتر، دارای سیستمعامل هستند. این نوع هک برتری خاصی داره چون وقتی به سیستمعامل نفوذ کنید، بسته به نوع هکی که انجام دادهاید، میتونید سطح دسترسیها رو تغییر بدید. مثلاً یک کاربر معمولی در ویندوز دسترسی محدودی داره، ولی کاربر ادمین میتونه هر تغییری که بخواد انجام بده.
در بحث هک سیستمعامل، باید بهخوبی ساختار و عملکرد سیستمعاملها رو درک کنید. اول از همه، باید با ویندوز آشنا بشید و بدونید چطور کار میکنه. تسلط بر ابزارهای گرافیکی ویندوز یه قدم بزرگه. توصیه میکنم دوره آموزشی ویندوز 10 ما رو حتماً ببینید. این دوره شامل تعداد زیادی درس کاربردی و جالب هست. شاید بعضی از موضوعات در ابتدا ساده به نظر برسه، ولی هر چی جلوتر برید، مباحث پیچیدهتر و حرفهایتر میشن. این دوره به صورت رایگان در آپارات و یوتیوب قرار داره، میتونید از اینجا شروع به مشاهده کنید.
از اونجایی که سیستمعاملها معمولاً با زبانهای برنامهنویسی سطح پایین نوشته میشن، یادگیری زبانهایی مثل C و C++ به شما کمک میکنه تا درک بهتری از نحوه کارکرد اونها داشته باشید. همچنین در زمینه لینوکس، که اکثر سرورها روی اون اجرا میشن، باید تسلط کافی داشته باشید. باید بدونید چطور با دستورات لینوکس کار کنید و از لحظهای که سیستم روشن میشه تا وقتی که خاموش میشه، چه اتفاقاتی رخ میده. این دقیقاً همون چیزیه که توی پکیج سوپرلینوکس با جزئیات کامل به شما آموزش دادم.
آموزش لینوکس اِسِنشیالز
آموزش لینوکس 0 تا 100 که در یک دهه اخیر که دنیای فناوری به طرز شگفتآوری پیشرفت کرده است، هر کسی که ...
حوزه کرک نرم افزار :
در این حوزه، مهارت برنامهنویسی شما باید به سطح بسیار بالاتری برسه. یک برنامهنویس معمولی برنامه میسازه و میدونه چطور کار میکنه، اما شما به عنوان یک کرکر (Cracker) باید علاوه بر این، بدونید چطور برنامه از کار بیفته یا باگها و نقاط ضعفش کجاست. به عبارت دیگه، نه تنها باید بفهمید که چطور برنامه درست کار میکنه، بلکه باید بفهمید چطور میتونید اون رو دچار اختلال کنید.
برای این کار، باید تسلط خوبی روی زبانهای برنامهنویسی سطح پایین مثل C و C++ داشته باشید. این زبانها به شما کمک میکنن که عمیقتر به عملکرد نرمافزارها و سیستمها نفوذ کنید و روشهای هک یا کرک کردن رو به شکل اصولی یاد بگیرید.
(برای مشاهده روشهای تقلب در بازیهای آنلاین، ویدیو رو حتماً مشاهده کنید.)
حوزه مهندسی اجتماعی :
این حوزه از هک اصلاً نیاز به کدنویسی یا سیستمعامل نداره؛ در واقع، چیزی که اینجا مهمه، نه ماشین و کد، بلکه انسانها و احساساتشونه. تو این روش، کارت با اعتمادسازی و بازی با احساسات آدمهاست. مثلاً با یه نفر ارتباط برقرار میکنی، فقط برای اینکه هویتش رو بدزدی. یا باهاش حرف میزنی تا بتونی گولش بزنی که روی یه لینک کلیک کنه. حتی ممکنه بهش زنگ بزنی تا اطلاعات حساب بانکیش رو بهدست بیاری و خالیش کنی.
این روش از هک به شدت به خلاقیت نیاز داره. البته در همهی روشهای هک خلاقیت لازم هست، ولی این یکی دیگه نهایت خلاقیت رو میطلبه—میشه گفت خلاقیت پرو مکس!
حالا تا اینجا فهمیدید که هر حوزه از هک، زبان برنامهنویسی و مهارتهای مخصوص به خودش رو داره. در هر حوزه باید چه چیزهایی رو یاد بگیرید و پیشنیازهاش چی هستن. حالا بریم سراغ موضوع بعدی…
کسب درآمد :
کسب درآمد توی این حوزه به عوامل مختلفی بستگی داره. مثلاً اینکه توی زمینه وب تستر باشی، بهعنوان فریلنسر کار کنی، مهارت و تجربهات چقدره، پروژه چقدر پیچیدگی داره و حتی سبک پروژه، همه اینا روی میزان درآمدت تأثیر داره. اما به طور کلی، مبلغ متغیری رو میتونی انتظار داشته باشی. این درآمد میتونه از 1 میلیون تومن شروع بشه و حتی به 100 میلیون تومن یا بیشتر هم برسه.
همهچیز به نوع پروژهای که دستت هست و تخصصت بستگی داره. اگه فریلنسر باشی، خودت میتونی تعیین کنی چقدر میخوای درآمد داشته باشی. اما اگه در یه شرکت استخدام بشی، اونها میزان درآمدت رو تعیین میکنن.
زمان مورد نیاز برای هکر شدن :
پاسخ به این سوال کاملاً بستگی به خودتون داره و به عوامل مختلفی وابسته است. مثلاً شرایط زندگیتون، سنتون، میزان خلاقیت، وضعیت تأهل، و اینکه چقدر وقت میتونید در روز بذارید، همه اینها تأثیرگذار هستند. همچنین، انتخاب حوزه خاص هک هم نقش مهمی داره. به دلیل این تنوع عوامل، نمیشه زمان دقیقی برای رسیدن به سطح کارشناسی تعیین کرد، ولی چیزی که میدونم اینه که برای ادعا کردن به عنوان یک کارشناس امنیت، باید بیش از ۲ سال وقت بذارید.
دورههای هک و امنیت :
این دورهها برای شروع فوقالعاده هستن و اکثر هکرها هم از همین دورهها شروع کردن. اما باید بدونید که مثلاً در دوره CEH (Certified Ethical Hacker)، شما نحوه هک کردن اینستاگرام یا ساخت کیلاگر و تروجان رو یاد نمیگیرید. این دورهها بیشتر به مفاهیم کلی و اصول امنیت سایبری میپردازند و فقط درباره این موضوعات صحبت میکنن، بدون اینکه جزئیات عملی رو آموزش بدن. فایلهای PDF این دورهها به زبان انگلیسی هم در اینترنت موجوده که میتونید مطالعه کنید.
مدرک بگیریم یا نگریم؟ :
اگر قصد دارید مدرک بینالمللی بگیرید، این انتخاب فوقالعاده است و قطعاً توصیه میکنم. چنین مدرکی به شدت به رزومه کاریتون اعتبار میبخشد. اما اگر قصد دارید از آموزشگاههای داخلی مدرک بگیرید، توصیه نمیکنم. مدرکی که دریافت میکنید باید از یک نهاد معتبر و رسمی باشد. باید بدانید که اهمیت مدرک به اندازهای که برخی فکر میکنند، نیست. اما اگر به مدرک بینالمللی فکر میکنید، بهتر است پول و زمانتان را جمع کنید و فقط به مدرک بینالمللی توجه کنید. برای این کار، لازم است که انگلیسی خوبی داشته باشید چون آزمونها به زبان انگلیسی است، اما این هزینه و زمان بهطور کامل ارزشش را دارد.
در مورد مدرک دانشگاهی و رشته تحصیلی هم باید بگویم که رشته تحصیلی اهمیت چندانی ندارد. حتی اگر شما در دانشگاه رشتهای غیر از کامپیوتر یا برنامهنویسی خوانده باشید، مثل حقوق، و به هک یا برنامهنویسی علاقهمند باشید، میتوانید به این حوزهها وارد شوید. بسیاری از افراد از من میپرسند که چه رشتهای باید بخوانند تا هکر شوند. واقعاً در ایران رشتهای به نام “هک” وجود ندارد. اما اگر در حوزههای کامپیوتر و برنامهنویسی هستید، داشتن رشتههایی مانند IT، نرمافزار، سختافزار یا علوم کامپیوتر میتواند مفیدتر باشد. اما اگر این رشتهها را ندارید، نگران نباشید.
امنیت پیجهای اینستاگرام :
حالا در مورد اونهایی که تبلیغ میکنند که میتونند امنیت پیج اینستاگرام شما رو تضمین کنند، باید بگم که این موضوع بیشتر در ایران رایج شده و واقعاً کارایی نداره. باید بهتون اطمینان بدم که هکری که تصمیم به هک کردن پیج یا سایت شما بگیره، به هر طریقی که شده میتونه این کار رو انجام بده. به هیچ وجه پول ندی به این و اون و دنبال استخدام هکرهای اینستاگرام نگردی.
شما میتونی نهایتاً کارهایی رو انجام بدی که باعث بشه هک کردن پیج برای هکر سختتر بشه. مثلاً با امنیت بیشتر و بهروزتر میتونید کاری کنید که اگر هکر تازهکار باشه، بعد از مدتی ناامید بشه و کنار بره. اگر هم هکر حرفهای باشه، زمان بیشتری برای هک نشدن پیجتون بهدست میارید.
یادگیری شل اسکریپت :
اگر یک هکر شل اسکریپتینگ بلد باشه، فوقالعاده است. بهتره در موردش بیشتر تحقیق کنید و اطلاعات بیشتری از گوگل بگیرید. پایتون برای هر هکری ضروری است و در هر حوزهای که فعالیت کنید، به کارتون میاد. روبی هم در صورتی که بخواهید با کالی لینوکس و فریمورک متاسپلویت کار کنید و ابزارهای خودتون رو برای متاسپلویت بنویسید، لازم خواهد بود.
پکیجهای نابغهها مزیتشون اینه که از صفر تا صد همه چیز رو به شما یاد میدن. البته باید بگم که من توی این پکیجها مستقیماً هک رو به شما آموزش نمیدم. بلکه برنامهنویسی رو با منطقش یاد میدید که بتونید هر چیزی رو که بخواهید، راحت شروع کنید.
آموزش برنامه نویسی پایتون
آموزش پایتون : دورهی آموزش پایتون بهترین انتخاب برای دانشجویان مبتدی در برنامهنویسی است، زیرا پایت...
الگوریتمهای رمزنگاری :
در حوزه کرک و سیستمعامل، آشنایی با الگوریتمهای رمزنگاری بسیار اهمیت داره. حالا رمزنگاری یعنی چی؟ مثلاً وقتی کاربری در یک وبسایت ثبتنام میکنه، پسوردش رمزنگاری میشه و توی دیتابیس ذخیره میشه. حتی اگر دیتابیس سایت هک بشه، پسوردهایی که به دست میاد، رمزنگاری شده است.
برای دسترسی به پسورد، ابتدا باید بفهمید که با چه الگوریتمی رمزنگاری شده. وقتی الگوریتم رو شناختید، میتونید شروع کنید به کرک کردن اون هش تا به پسورد واقعی برسید. این فرآیند جزییات خاص خودشو داره که میتونید در گوگل بیشتر در موردش تحقیق کنید.
زبان انگلیسی نیاز هست؟ :
100% جواب بله است. در سال 2024، یادگیری انگلیسی اهمیت زیادی داره و از نیازهای اساسی محسوب میشه. البته لازم نیست که سطح زبان انگلیسی شما به حدی بالا باشه که مثل بومیها صحبت کنید؛ هرچند که اگر بتونید، عالیه. اما کافی است که حداقل توانایی درک کلمات و جملات را داشته باشید. این حداقل هم بسیار مفید است و به مرور زمان، با تمرین و استفاده، مهارت شما بهتر و بهتر خواهد شد.
آخر سر برای ورود به هک چیکار کنیم؟ :
گفتیم که هک یک حوزه گسترده داره، پس اول از همه باید یکی از این حوزهها رو انتخاب کنید و شروع به یادگیری کنید. مثلاً میتونید با پایتون شروع کنید، چون بعد از زبان انگلیسی، پایتون یکی از کاربردیترین زبانهای برنامهنویسی است و حتی میتونید به صورت تفریحی هم یاد بگیرید.
اگر با ویندوز آشنا نیستید، حتماً آموزشهای رایگان ویندوز رو در یوتیوب و آپارات نابغهها دنبال کنید. بعد از اون، سراغ لینوکس یا شبکه برید. به نظر من، بهتره اول به سراغ لینوکس برید. برای شبکه هم، اول تئوریها رو یاد بگیرید و بعداً به عنوان کارآموز تجربه کسب کنید.
در نهایت، در هر حوزهای که فعالیت میکنید، تمرین و پشتکار بسیار مهمه. تمرین کنید، تمرین کنید و تمرین کنید و هرگز ناامید نشوید.
دوره هک چی خوبه؟ :
اگر قصد دارید در دورههای آموزشی شرکت کنید، پیشنهاد من این است که به دورههای انگلیسی و مدرکهای بینالمللی توجه کنید. به عنوان مثال، شرکت EC-Council دورههای متنوعی ارائه میدهد که معروفترین آنها CEH (Certified Ethical Hacker) است. همچنین، دوره CHFI (Computer Hacking Forensic Investigator) وجود دارد که برای کسانی که قصد دارند در پلیس فتا استخدام شوند، مفید است. این دوره به شما آموزش میدهد که پس از وقوع یک هک، چگونه ردپاها را دنبال کنید و اطلاعاتی درباره هک بهدست آورید.
شرکت SANS نیز دورههای متعددی در زمینه امنیت اطلاعات ارائه میدهد، از جمله دوره PWK برای شرکت کالی لینوکس. اگر به دنبال مدرک لینوکس هستید، آزمونهای LPIC را میتوانید امتحان کنید. برای پایتون نیز، اگر مدرک بینالمللی میخواهید، میتوانید به جستجوی “Python Certification” در گوگل بپردازید تا اطلاعات مورد نظر را پیدا کنید.
سیستم مورد نیاز برای هک :
قبلاً یک ویدیو درباره سیستمهای مورد نیاز برای برنامهنویسی ساخته بودم. اگر هنوز ندیدید، میتوانید از این لینک مشاهده کنید. برای کارهای کرک، معمولاً به سیستمهای بسیار قوی و اجاره سرور نیاز دارید. اما برای کارهای عادی مانند نصب کالی لینوکس و انجام کارهای ساده هک و امنیت، حداقل رم 8 گیگابایت و ترجیحاً 12 گیگابایت لازم است. همچنین، برای گرافیک بهتر است حداقل 2 گیگابایت حافظه گرافیکی داشته باشید تا اجرای کالی لینوکس بدون مشکل باشد. استفاده از درایو SSD نیز ضروری است.
کلام آخر :
اگر به دنبال هک هستید، حتماً مراقب لینکهایی که کلیک میکنید و افرادی که با آنها در ارتباط هستید باشید. بسیاری از سایتها و افراد ممکن است فقط وانمود کنند که میخواهند به شما کمک کنند، در حالی که در واقع شما هدف هستند و ممکن است هک شوید. به عنوان یک اقدام احتیاطی، آموزشهایی مانند ساخت ایمیل امن را دنبال کنید تا از امنیت خود مطمئن شوید و از هک شدن جلوگیری کنید.
اگر سوالی دارید، در کامنتها بپرسید. من ممکن است نتوانم به همه سوالات پاسخ دهم، اما اگر بتوانم کمک کنم، حتماً پاسخ میدهم. ممنون از توجهتان!
ویدیو چطوری هکر شویم در آپارات :
این ویدئو توسط آپارات حذف شده است. برای دیدن ویدئو در یوتیوب، کلیک کنید.
- برای ثبت نظر، حتما اسم و فامیل خود را به فارسی وارد کنید.
- حتما ایمیل صحیح را وارد کنید تا در صورت بررسی کارشناسان، پاسخ برای شما ایمیل شود.
- داخل متن کامنت کدهای برنامه نویسی قرار ندهید.
-
نگین 15 آذر 1403 خیلی عالی توضیح دادین ممنون👏
( 1 ) موافقم با دیدگاه -
پویش ترابی 23 آذر 1402 عالی
( 1 ) موافقم با دیدگاه -
سارا 2 مهر 1402 انصافا خیلی خوب توضیح دادین. دمتون گرم
( 1 ) موافقم با دیدگاه -
طاها 11 اسفند 1401 سلام اقای معلمی یه سوال ازتون داشتم اونم اینکه تو کار های سنگین مثل کرک mac book air m1جوابه؟
( 3 ) موافقم با دیدگاه -
پریا 17 بهمن 1401 سلام خسته نباشید. واقعا فیلم های بسیار عالی می گذارید. مخصوصا فیلم های آموزشی پایتون خیلی کامل هستن مخصوصا یاد دادن کتابخانه ها
( 0 ) موافقم با دیدگاه -
دهقان 15 شهریور 1401 واقعا عالی بود من نمیدونم شما چطوری انقد عالی درس میدید
( 6 ) موافقم با دیدگاه -
سینا 8 بهمن 1400 سلام بنده می خواستم در حوزه تست نفوذ وب کار کنم باید html , css , java script .. یاد بگیرم درسته
( 20 ) موافقم با دیدگاه -
علیرضا روزکاری 22 دی 1400 مفید و مختصر/عالی بود
( 4 ) موافقم با دیدگاه -
مهدی 4 دی 1400 سلام داداش یه سوال من میخوام همه حوضه هاش پیش برم و اینکه گفتید برای اینستا گرام باید طرف خودش پسوورد لیست درست کنه:)
( 8 ) موافقم با دیدگاه -
ستاره 4 آذر 1400 عاااایییی، عالی ، عالی
( 3 ) موافقم با دیدگاه -
مهتاب 30 آبان 1400 عالی بود واقعا ممنون
( 4 ) موافقم با دیدگاه -
ارسلان 29 آبان 1400 خوب و مفید بود متشکرم
( 1 ) موافقم با دیدگاه -
فربد پارسا 28 آبان 1400 سلام و درود این شرکت هایی که گفتید دوره های بین المللی میزارند این دوره هاشون به صورت انلاین و رایگان هست یا باید پی پل بدیم؟ ممنون
( 6 ) موافقم با دیدگاه -
مهدی 28 آبان 1400 عالی بود
( 0 ) موافقم با دیدگاه -
امیرمسعود 27 آبان 1400 مثل همیشه عالی
( 0 ) موافقم با دیدگاه