5 دلیل برای یادگیری فِلاتِر

چرا فلاتر؟

امروزه در بحث برنامه نویسی موبایل، فریم ورک فلاتر Flutter در میان پیشگامان این حوزه قرار گرفته که به سبب انواع مزایا و ویژگی‌هایی که در اختیار کاربران خودش قرار می‌ده، تونسته توجه بسیاری از افرود رو نسبت به عملکرد ایده‌آل خودش جلب کنه. به طوری که هم اکنون فلاتر، جزء اولویت‌های برنامه نویسی موبایل قرار می‌گیره و اغلب برنامه نویسان، برای کسب مهارت بیشتر و عملکردی حرفه‌ای به فریم ورک فلاتر رو آوردن.

حال شاید بپرسید که چرا باید از Flutter برای برنامه نویسی بهره بگیریم و چه دلیلی می‌تونه عامل گزینش این فریمورک در میان انواع دیگه باشه؟ در صورتی که این پرسش برای شما به وجود اومده، توصیه می‌کنیم در ادامه این مطلب با ما همراه باشین تا با خصوصیات و ویژگی‌هایی که انحصاراً به فریم ورک فلاتر نسبت داده می‌شه، آشنایی پیدا کنین.

فلاتر هم مانند انواع فریم ورک‌ها، با هدفی ساخته شده و با توجه به همون هدف، خصوصیات و ویژگی‌هایی داره که هر کدوم به نحوی روی اون تاثیر می‌ذارن. مهم‌ترین هدف مرتبط با توسعه اپلیکشن‌های موبایلی هست و بعد از آن توسعه نرم افزارهای دسکتاپ که شامل ویندوز، لینوکس و MacOS می‌باشد. از اونجایی که موبایل‌ها نقش گسترده‌ای توی زندگی افراد پیدا کردن، توسعه اپلیکیشن‌های موبایلی می‌تونه به تجربه‌های موفقی بی‌انجامه. از این رو فریمورکی که برای این منظور انتخاب می‌شه هم باید خصوصیات و قابلیت‌های منحصربه‌فردی داشته باشه که در این بین از مهم‌ترین و اصلی‌ترین قابلیت‌هایی که برای این فریم ورک مطرح می‌شه، می‌توان به مواردی که در ادامه آورده شده، اشاره کرد.

پرفورمنس بالا از جمله قابلیت‌هایی هست که در رابطه با این فریم ورک مطرح می‌شه. پرفورمنس بالا که در قالب عملکرد این فریم ورک مورد استفاده قرار می‌گیره، به فلاتر کمک می‌کنه تا برنامه نویسی موبایل با توجه به استاندارهای این مسیر، همراه با حداکثر خصوصیات عملکردی صورت بگیره. به طوری که باید گفت به واسطه این فریم ورک، کارایی بالایی رو تجربه خواهید کرد.

سرعت در فرایند برنامه نویسی موبایل، کیفیت در ارائه رابط کاربری مناسب، قدرت بالا در اجرای برنامه‌ها، امکان اصلاح شرایط نامطلوب با حداقل اتلاف عملکردی و موارد بسیار دیگه، همشون در میان فاکتورهای حاصل از high performance یا همون عملکرد بالا در فلاتر قرار می‌گیرن. از این رو، استفاده از فریمورک فلاتر برای افرادی که به دنبال پرفورمنس بالا و عملکرد هر چه بهتر در روند طراحی و ساخت اپلیکشن هستن، می‌تونه در قالب لزوم مورد بحث و بررسی قرار بگیره.

از جمله قابلیت‌های دیگه‌ای که می‌توان در رابطه با این فریم ورک مطرح نمود، مربوط به خروجی برای همه پلتفرم‌ها هست. به طوری که اگه می‌خواین یکبار کد بنویسین و برای مک بوک، ویندوز، لینوکس و پلتفرم‌های موبایلی مثل اندروید و IOS و حتی وبسایت خروجی بگیرین، بهترین گزینه، فلاتر خواهد بود تا در زمان و زحمت صرفه جویی کنین. چرا که این فریمورک به افراد در طراحی پلتفرم با حداقل کد ممکن کمک می‌کنه. در چنین حالتی قطعا فرایند کد نویسی ساده و سریع خواهد بود.

آموزش کامل فریم ورک فلاتر

آموزش فریم‌ورک فِلاتر

آموزش فلاتر : این را همه می‌دانیم که یکی از اساسی‌ترین چالش‌های موجود برای ساخت اپلیکیشن‌های موبایلی...

مشاهده دوره

در واقع این قابلیت با توجه به اینکه فرایند ساخت اپلیکیشن‌های موبایل و پلتفرم‌های دیگه رو در زمان کوتاه ممکن می‌کنه، برای این فریمورک تعریف شده و به همین طریق، از اتلاف وقت و زمان افراد در بحث برنامه نویسی، جلوگیری می‌کنه. به همین دلیل برای طراحی و توسعه پلتفرم‌هایی که تنها نسخه موبایلی ندارن و باید علاوه بر نسخه‌های اندروید و ios، گزینه‌های دیگه‌ای مثل نسخه مک بوک، ویندوز، لینوکس و موارد دیگه رو هم لحاظ کنن، به کارگیری فلاتر می‌تونه به مراتب موثرتر باشه.

موتور گرافیکی آن که با عنوان skia معرفی می‌شه، به افراد این امکان رو می‌ده تا با استفاده از یک کد بیس، برای سیستم عامل‌های مختلفی اپلیکیشن رو تولید کنین. در نتیجه افرادی که به دنبال ساخت یک پلتفرم با گستره کاربری وسیع هستن، بهترین کار این هست که فریمورک فلاتر رو انتخاب کنن. چون به واسطه فلاتر می‌تونن فرایند ساخت و توسعه پروژه‌های مختلف رو سرعت ببخشن. علت این سرعت هم کاملا واضحه و به دلیل تعریف یک کد برای انواع پلتفرم‌هاست که بر خلاف فریمورک‌های دیگه عمل می‌کنه‌.

لازم به ذکر هست که در نسخه‌ی جدید فلاتر که سال 2023 معرفی شد، موتور جدیدی به اسم موتور پروانه ایی یا به اینگلیسی موتور رندر Impeller رونمایی کرده که تا به حال هیچ فریمورکی در دنیا این سرعت و پرفرمنس را نداشته است. در مورد این آپدیت جدید، مقاله‌ی ما را از این لینک مطالعه کنید.

تعامل با خصوصیات سیستم عامل، از جمله دیگر قابلیت‌هایی هست که در مورد فلاتر مطرح می‌شه. در واقع امکان دسترسی به ویژگی‌های سیستم‌ عامل، تعریف دیگه‌ای از تعامل فلاتر هست. در نتیجه افرادی که به دنبال راهکارهای متفاوت و موثر هستن، می‌تونن با استفاده از این قابلیت در فلاتر، به اهداف خودشون برسن. در اصل شما میتونید هر برنامه‌ایی که دوست دارید بنویسید و هر دسترسی که لازم دارید از سیستم عامل درخواست کنید. به فرض مثال اگر برنامه شما نیاز به دسترسی دوربین داشته باشد، میتوانید با یک خط کد، دسترسی دوربین رو بگیرید. ویدیو زیر را پیشنهاد میکنم مشاهده کنید.قسمتی از پکیج آموزش فلاتر نابغه ها می‌باشد:

در مورد تمامی پروژه‌ها و اپلیکیشن‌های موبایلی، امکان بروز اشکال و خطا به وفور وجود داره، به گونه‌ای که نمی‌توان تنها به کد‌های اولیه اکتفا کرد؛ بلکه در برخی موارد، برای اینکه اپلیکیشن‌های ساخته شده عملکرده بهتری داشته باشن، باید کدها رو با اعمال تغییرات، اصلاح کرد. در چنین حالتی، قابلیت Hot Reloading می‌تونه موثر واقع بشه. به طوری که بدون تاخیر و توقف در اجرای اپلیکشن و در حداقل زمان ممکن، تغییرات رو اعمال کنه.

cover dart 344x408 1

آموزش برنامه نویسی دارت

مقدمه زبان برنامه نویسی دارت در سال‌های اخیر رشد آهسته و پیوسته‌ای داشته؛ به همین خاطر این روزها این...

مشاهده دوره

با توجه به اینکه اشکالات و اختلالات مختلف می‌تونن دلایل متفاوتی داشته باشن، توسعه دهندگان نیاز به یک روند اصلاحی پیدا می‌کنن تا علاوه بر برطرف کردن مشکل، به تجربه خودشون در راستای برنامه نویسی موبایل کمک کنن. از این رو به کارگیری فلاتر می‌تونه حداکثر تاثیر ممکن رو در برنامه نویسی موفق داشته باشه.

اگر بین پروژه‌های Open Source در گیت هاب جستجو کنید، متوجه میشوید که فریمورک فلاتر در گیت‌هاب در مدت زمان کمتر از 5 سال تعداد 150هزار لایک ( یا همون star ) به دست آورده در صورتی که دیگر فریمورک‌های معروف مانند فریمورک ری‌اکت-نیتیو در مدت 8 سال 100 هزار لایک (ستاره) دریافت کرده است. فریمورک فلاتر در گیت هاب و در در سایت stackoverflow محبوبیت چشم گیری دارد و برنامه‌نویس‌ها عاشق فلاتر هستند.

شما هر مشکلی در کدنویسی با دارت و یا فلاتر داشته باشید، میلیون‌ها برنامه نویسی در سایت stackoverflow به شما کمک میکنند تا مشکل شما حل شود. هرچند ناگفته نماند که یادگیری دارت و فلاتر نسب به یادگیری جاوا و جاوااسکریپت 10 برابر آسان‌تر است. این یعنی شما در مدت زمان خیلی کم کار با این فریمورک را یاد میگیرید و میتوانید کسب درآمد کنید.

فریم ورک فلاتر

اگر در گوگل متن بالا که نوشته شده Flutter Stack overflow popularity را جستجو کنید، نتیجه به شما خواهد گفت که : (( بر اساس نتیجه نظرسنجی که در سال 2022 در سایت stackoverflow انجام شده در مورد اینکه چه فریمورک هایی محبوبیت و کارایی بیشتری دارند، فلاتر در سال 2021 در حال پیشی گرفتن از ری‌اکت نیتیو بود. یعنی محبوبیت این 2 فریمورک با اختلاف کمتر از 1% فاصله داشتند که در نهایت در سال 2022 فلاتر برنده این رقابت شد و محبوب ترین فریمورک ساخت اپلیکیشن شد.

فلاتر آنقدر محبوب و پیشرفته شد که stackoverflow در اوایل سال 2022 یک مقاله کامل با این موضوع که : چرا فلاتر محبوب‌ترین فریمورک کراس پلتفرم می‌باشد در وبلاگ خود منتشر کرد. روی این لینک کلیک کنید و مقاله را مطالعه کنید.

در حالت کلی باید گفت که موارد ذکر شده، تنها قابلیت‌های Flutter نیستن و گزینه‌های مختلف دیگه‌ای هم وجود داره که هر کدوم به نحوی سبب لزوم استفاده از فریم ورک فلاتر می‌شن. در نتیجه اگه شما هم به دنبال یک فریم ورک متن باز هستین که قابلیت‌های مختلفی رو در اختیارتون قرار بده، قطعا فریم ورک فلاتر می‌تونه بهترین و مناسب‌ترین گزینه ممکن باشه. به همین دلیل آموزش فلاتر در قالب یکی از آموزش‌های موثر و هدفدار مطرح می‌شه که امروزه توجه بسیاری از برنانه نویسان رو به خودش جلب کرده‌.

امتیاز شما به مقاله

4.9 / 5. 23

23 رای 4.9
4.9
(23)
قوانین ارسال دیدگاه متوجه شدم
  • توصیه میکنم قبل از ارسال کامنت این آموزش را مشاهده فرمایید.
  • برای ثبت نظر، حتما اسم و فامیل خود را به فارسی وارد کنید.
  • حتما ایمیل صحیح را وارد کنید تا در صورت بررسی کارشناسان، پاسخ برای شما ایمیل شود.
  • داخل متن کامنت کدهای برنامه نویسی قرار ندهید.
  • برای ارسال کدهای برنامه نویسی از این سایت استفاده کنید و فقط لینک را داخل کامنت بگذارید.
  • اگر اروری در برنامه‌ها دریافت کردید، متن ارور را در این سایت وارد کنید و بعد لینک را داخل کامنت بگذارید.
3 نقد و بررسی‌ها
  • mohamad.sh
    mohamad.sh 19 اسفند 1401

    مقاله بسیار خوبی بود. فقط موردی که به نظرم کمتر در موردش بحث شده قابلیت استفاده در وب هست که من جایی ندیدم کامل در موردش صحبت بشه. مثلا سوالی که دارم اینه که آیا میشه یه ادمین پنل حرفه ای جوری که با ری اکت میشه زد با دارت یا فلاتر هم بشه زد ؟؟ یا حتی با فلاتر UI رو زد و بک اند PHP باشه ؟

    ( 1 )
    • مدیر سایت
      مدیر سایت 19 اسفند 1401

      سلام. بله شدنی هست

      ( 2 )
  • امیرعلی
    امیرعلی 19 اسفند 1401

    به خدا که عالی بود. به نظرم بهترین مقالات برنامه نویسی از هر نظر برای سایت شماست. کاش بیشتر پست بذارید. خیلی شیوا نوشته بودید، طوری که یه بچه هم متوجه میشه این پست داره چی میگه. زنده باشید آقای معلمی

    ( 4 )
+ ارسال دیدگاه به عنوان مهمان دیدگاه ارسال نمایید
سوالات متداول

نابغه‌ها را در   دنبال کنید