برنامههای ساخته شده با فِلاتِر
برنامه های ساخته شده با فلاتر
در این مطلب قصد داریم تا به شما چند برنامه یا اپ معروف که با فریمورک فلاتر ساخته شدن را معرفی کنیم. اما قبل از معرفی این برنامهها در ابتدا میخواهیم به طور مختصر درباره ویژگیهای این سیستم صحبت کنیم.
فلاتر یک فریم ورک متن باز هست که از سال ۲۰۱۷ توسط گوگل عرضه شده که میتونه از چند پلتفرم مختلف پشتیبانی کنه. یعنی با یک بار برنامه نویسی میتوان یک اپ که با سیستمهای مختلف اندروید، IOS و حتی تحت وب طراحی سازگاری داره رو ایجاد کرد. به همین دلیل این سیستم سرعت کار تیم توسعه رو را تا حد زیادی افزایش میده و زمان طراحی برنامه نیز کاهش پیدا میکنه.
از همه مهمتر اینکه اپلیکیشنی که با سیستم flutter ساخته میشه با دستگاههای مختلف مانند گوشی تلفن همراه، تبلت، لپتاپ، کامپیوتر شخصی و… سازگاری داره.
حال که با ویژگیهای این فریم ورک آشنا شدین در ادامه ۹ برنامه یا اپ مشهور که از flutter استفاده میکنن را به شما معرفی کردیم.
گوگل پِی | Google Pay
در حال حاضر کمتر کسی است که با برنامه گوگل پی آشنایی نداشته باشه. البته اگه ایران زندگی میکنید احتمالاً از این برنامه تا حالا استفاده نکرده باشید. این برنامه بیش از 5۰۰ میلیون کاربر در سراسر دنیا داره. در ابتدای راهاندازی برنامه گوگل پی، این اپ کاربردی نزدیک به ۲ میلیون خط کد مشترک بین دو سیستم اندروید و ios وجود داشت. خب این مسئله باعث شده بود که افراد زیادی در تیم توسعه برنامه مشغول به کار باشند زیرا برای هر تغییر کوچک در اپ google pay باید تغییراتی بر دو سیستم مختلف اعمال میشد و این فرایند بسیار هزینهبردار و زمانبر بود.
اگر به این لینک مراجعه کنید، پایین سایت این متن را مشاهده میکنید :
The rebuilt Google Pay app is smaller, more efficient to manage, and easier to update. Despite adding several new features, the new codebase is 35% smaller than the original implementations — 1.1 million lines of code instead of 1.7 million. At the same time, the team estimates that they’ve saved about 60-70% of their engineers’ time because Flutter is just so much easier to manage.
که به صورت خلاصه داره میگه : وقتی google pay را از اول با فلاتر ساختیم، برنامه جدید، هم از نظر حجم کوچکتر شده بود و هم کارایی برنامه افزایش پیدا کرده بود و آپدیت دادن هم راحت شده بود. با وجود اینکه چندین ویژگی جدید اضافه کرده بودیم، فلاتر باعث شد 35% کدنویسی کمتر بشه و تقریباً از 2 میلیون خط کد به 1 میلیون خط کد رسید. همینطور 60 تا 70% توی وقت برنامه نویس ها هم صرفه جویی شده بود چون کار با فریمورک فلاتر بسیار آسان است.
گوگل کِلَسروم | Google Classroom
این برنامه یک سرویس تحت وب و رایگان است که معلمان میتوانند از آن برای توزیع و تعیین تکالیف دانش آموزان استفاده کنن. مخصوصا در دوران شیوع کرونا و مجازی بودن مدارس بسیاری از معلمان برای رسیدگی به تکالیف دانش آموزان از این سیستم استفاده کردن. این سامانه نیز از طریق فریم ورک flutter شده تا دانش آموزان به راحتی و با هر نوع سیستمی بتوانند از خدمات آن استفاده کنن.
سوپرلیست | Superlist
نرم افزار Superlist، به شما کمک میکند تا کارهای روزانه، هفتگی، ماهانه خود را دسته بندی کنید. این نرم افزار به صورت کامل با زبان برنامه نویسی دارت و فریمورک فلاتر نوشته شده است. این پروژه open source میباشد و شما میتوانید با مراجعه به سایت گیت هاب این پروژه را دانلود کرده و کدهای این نرم افزار را مطالعه کنید. طراحی UI/UX این برنامه بی نظر میباشد.
سازندهی این نرم افزار در ویدیویی که در سایت یوتیوب قرار داده است توضیح میدهد که چرا از فریمورک فلاتر استفاده کرده است. با فلاتر شما میتوانید 0 تا 100 نرم افزاری که میسازید را کنترل کنید. به اصطلاح میگن قدرت کنترل روی پیکسل های برنامه رو دارید. این UI جذاب و خیره کننده با این performance بالا، فقط و فقط از عهده فلاتر برمیاید.
آموزش فریمورک فِلاتر
آموزش فلاتر : این را همه میدانیم که یکی از اساسیترین چالشهای موجود برای ساخت اپلیکیشنهای موبایلی...
بازی پابجی موبایل | PUBG MOBILE
بازی PUBG Mobile یه بازی فوقالعاده جذاب و محبوبه که طرفدارای زیادی تو سراسر دنیا داره. این بازی به شکلی طراحی شده که هر کسی با هر دستگاهی بتونه راحت بهش دسترسی پیدا کنه و ازش لذت ببره. جالبه بدونید که این بازی با سیستم فلاتر (Flutter) طراحی شده، یه پلتفرم محبوب برای ساخت اپلیکیشنهای موبایل که کار برنامهنویسا رو خیلی راحتتر کرده.
طبق مطالبی که تو سایت رسمی فلاتر منتشر شده، بخشی از بازی مثل قسمت community (همون جایی که کاربرا میتونن کلیپهاشون رو به اشتراک بذارن، با هم چت کنن و کلی کارای دیگه انجام بدن) کاملاً با استفاده از فلاتر نوشته شده. این یعنی PUBG Mobile نهتنها توی گیمپلی و گرافیک عالی عمل کرده، بلکه از نظر زیرساخت و تکنولوژی هم خیلی پیشرفتهست.
فلاتر به توسعهدهندهها این امکان رو میده که یه اپلیکیشن رو بهصورت یکپارچه برای سیستمعاملهای مختلف مثل اندروید و iOS بسازن و این باعث شده که سازندههای PUBG بتونن یه تجربه کاربری سریع و راحت رو برای همه پلیرها فراهم کنن. در کل، فلاتر به PUBG کمک کرده که نهتنها بازی جذابی باشه، بلکه امکانات اجتماعی داخل بازی مثل چت، اشتراکگذاری و تعاملات دیگه رو هم خیلی راحتتر و کاربرپسندتر ارائه بده.
این یکی از دلایلیه که باعث شده PUBG Mobile توی مدت کوتاهی بین گیمرها حسابی محبوب بشه و تونسته خودش رو بهعنوان یکی از بهترین بازیهای موبایلی دنیا جا بندازه. پس اگه شما هم از طرفدارای این بازی هستید، بدونید که فلاتر بخش بزرگی از راحتی و لذت بازی رو برای شما فراهم کرده!
ای بِی | Ebay
نرم افزار ebay که برای خرید و فروش کالاهای دست دوم به کار میرود، اپ دیگری است که از پلتفرم فلاتر استفاده میکنه. حالا چرا فلاتر؟ چون سازندگان آن تصمیم گرفتن که اپ ebay برای کاربران سیستمهای اندروید و ios قابل دسترسی باشد اما ایجاد دو برنامه مختلف که یکی برای اندروید باشه و دیگری برای ios، یک پروسه بسیار زمانبر بود. به همین دلیل آنها به دنبال یک سیستم چند پلتفرمه بودن که پس از بررسی سیستمهای مختلف متوجه شدن که flutter میتونه برای آنها مفید باشه.
به همین دلیل شرکت ایبی گروهی از تیم توسعه و برنامهنویسی شرکت رو به یک دوره آموزش صفر تا صد فلاتر فرستاد. پس از انتقال اپ ebay به سیستم فلاتر تعداد کدهای مشترک بین دو سیستم تا حدود ۹۸ درصد کم شد و سرعت توسعه برنامه نیز افزایش پیدا کرد.
علی بابا | Alibaba
گروه علی بابا یک شرکت تجارت الکترونیک چینی است که در آن کالاهای دست دوم خرید و فروش میشه. تیم توسعه این برنامه به دنبال سیستمی بودن که با پلتفرمهای مختلف سازگاری داشته باشه، سرعت بارگذاری آن سریع باشه و تجربه کاربری آنها نیز بهبود پیدا کنه. به همین آنها نیز سیستمهای مختلفی رو بررسی کردن تا سیستمی با ویژگیهای دلخواه پیدا کنن که پس از کمی تحقیق متوجه شدن که فلاتر تمام ویژگیها و قابلیتهایی که آنها میخوان رو داره. به همین دلیل برنامه خود را به سیستم فلاتر منتقل کردن. پیشنهاد میکنم این ویدیو را مشاهده کنید. به زبان شیرین چینی میباشد ولی ارزش دیدن داره :))))))))
بازی Wallace & Gromit
بازی Wallace & Gromit یه بازی ماجراجویانه و اپیزودیک جذابه که با فریمورک Flutter ساخته شده و حسابی تونسته دل هوادارانش رو ببره. توی این بازی، شما همراه دو شخصیت معروف و دوستداشتنی، یعنی والاس و گرومیت میشید و باید بهشون کمک کنید تا توی هر مرحله از بازی، معماهایی که مطرح میشه رو حل کنن. هر مرحله از بازی یه چالش و ماجراجویی جدیده که ذهن شما رو به کار میندازه و در عین حال، پر از لحظات سرگرمکننده و طنزه.
یکی از بهترین ویژگیهای این بازی اینه که با استفاده از فریمورک Flutter ساخته شده. فلاتر یه پلتفرم خیلی قویه که به برنامهنویسها این امکان رو میده که بازیها و اپلیکیشنهایی بسازن که روی پلتفرمهای مختلف، مثل اندروید، iOS و حتی تحت وب به راحتی اجرا بشن. یعنی شما میتونید بدون هیچ دغدغهای، چه گوشی اندروید داشته باشید، چه آیفون، یا حتی بخواید از طریق وب بازی کنید، به بازی Wallace & Gromit دسترسی داشته باشید و ازش لذت ببرید.
در واقع، یکی از دلایلی که این بازی تونسته بین کاربرها خیلی محبوب بشه، همون استفاده از فلاتره که باعث شده تجربه بازی روی دستگاههای مختلف، روان و بدون مشکل باشه. از طرف دیگه، چون بازی اپیزودیکه، هر بار یه قسمت جدید منتشر میشه که ماجراجویی و معماهای تازهای به بازی اضافه میکنه. پس همیشه یه چیز جدید برای کشف کردن و لذت بردن دارید.
اگه از عاشقای ماجراجویی و حل معما هستید و از اون طرف هم به والاس و گرومیت علاقه دارید، این بازی میتونه انتخاب فوقالعادهای براتون باشه. با فلاتر هم دیگه نگران این نباشید که روی چه دستگاهی میخواید بازی کنید، چون به راحتی میتونید هر جا که دوست دارید بازی رو ادامه بدید و ازش لذت ببرید!
گوگل اَدز | Google ads
حتماً تا حالا اسم Google Ads یا همون کمپینهای تبلیغاتی گوگل رو زیاد شنیدین یا توی سایتها و تبلیغات مختلف باهاش مواجه شدین. وظیفه اصلی این سیستم اینه که بازدید و بازخورد سایتها رو بالا ببره و به کسبوکارها کمک کنه که بیشتر دیده بشن. به بیان ساده، گوگل ادز به شما این امکان رو میده که وقتی کاربرها دارن دنبال چیزی توی گوگل میگردن، تبلیغ سایت یا محصول شما توی نتایج جستجو نمایش داده بشه. این یعنی شما درست جایی قرار میگیرید که کاربرها دارن به دنبال محصول یا خدمتی مشابه شما میگردن.
اما چیزی که شاید کمتر بهش دقت کرده باشین اینه که Google Ads طوری طراحی شده که روی همه دستگاهها به خوبی کار کنه، فرقی نمیکنه که کاربر با موبایلش داره سرچ میکنه، از لپتاپ استفاده میکنه یا حتی از تبلت. همه چیز باید سریع، روان و بیدردسر باشه، و اینجا هست که فریمورک Flutter وارد بازی میشه!
Flutter یه ابزار فوقالعاده قویه که گوگل برای ساختن اپلیکیشنها و پلتفرمهایی استفاده میکنه که بتونن روی همه سیستمها (مثل اندروید، iOS، وب و حتی دسکتاپ) یکپارچه کار کنن. به خاطر همین، طراحای Google Ads هم از فلاتر استفاده کردن تا مطمئن بشن که این سامانه تبلیغاتی نهتنها روی گوشیها و تبلتها بلکه روی کامپیوترها هم به خوبی کار میکنه.
حالا چرا این موضوع اینقدر مهمه؟ چون کاربرها از دستگاههای مختلف برای جستجو توی گوگل استفاده میکنن و طبیعتاً تبلیغات هم باید روی هر دستگاهی به درستی نمایش داده بشه. با استفاده از فلاتر، گوگل تونسته یه تجربه کاربری یکپارچه و سریع رو برای همه فراهم کنه. به همین دلیله که وقتی شما یه کمپین تبلیغاتی توی Google Ads راهاندازی میکنید، مطمئنید که تبلیغهاتون بدون هیچ مشکلی به همه کاربرها نمایش داده میشه، چه روی موبایل، چه روی دسکتاپ و چه توی وب.
پس اگه تا حالا فکر میکردید Google Ads فقط یه ابزار ساده برای تبلیغاته، حالا دیگه میدونید که پشت این سامانه یه سیستم پیشرفته مثل فلاتر قرار داره که همه چیز رو برای تبلیغدهندهها و کاربرها آسونتر و سریعتر کرده!
نَرم اَفزارِ رایو | Rive
اگه تا حالا به سایت Rive سر زده باشید، احتمالاً خیلی زود متوجه شدید که این سایت یه ابزار فوقالعاده برای ساخت انیمیشنه. اما فرق اصلی اینجاست که انیمیشنهای Rive بیشتر برای برنامهنویسا طراحی شده. یعنی به جای اینکه صرفاً یه انیمیشن ساده باشه که یه بار اجرا بشه و تموم، شما میتونید انیمیشنهای interactive یا همون تعاملی بسازید. حالا یعنی چی؟
فرض کنید توی اپلیکیشن یا وبسایتی که دارید کار میکنید، کاربر داره یه فرم رو پر میکنه. اگه ایمیلش رو اشتباه وارد کنه، به جای اینکه فقط یه پیام خشک و خالی ببینه که نوشته “ایمیل اشتباهه”، با Rive میتونید کاری کنید که یه انیمیشن جذاب و بامزه پخش بشه که سریع به کاربر بفهمونه مشکل کجاست. مثلاً یه پاکت نامه که به نشونه خطا تکون میخوره یا یه کاراکتر کارتونی که ناراضی بهش نگاه میکنه. اینجوری هم خطا رو به کاربر اطلاع میدید، هم تجربه کاربری بهتری ایجاد میکنید.
حالا قدرت Rive اینه که شما نهتنها میتونید این انیمیشنها رو بسازید، بلکه میتونید تعیین کنید که این انیمیشنها دقیقاً چه موقع و چطور واکنش نشون بدن. یعنی بهطور کامل در اختیار شماست که چه اتفاقی بیفته و چطور کاربر رو با یه انیمیشن خوشساخت درگیر کنید. این ابزار برای برنامهنویسا و طراحایی که میخوان یه تجربه کاربری خاص و حرفهای ارائه بدن، فوقالعاده کاربردیه.
اگه میخواید بیشتر با قدرت Rive و نحوه کارش آشنا بشید، پیشنهاد میکنم حتماً ویدیوی زیر رو ببینید. این ویدیو به شما نشون میده که چطوری میتونید از این ابزار برای ساخت انیمیشنهای تعاملی توی پروژههاتون استفاده کنید و چطور کاربرها رو به شیوهای جذابتر با اپلیکیشن یا سایتتون درگیر کنید.
کلام آخر
تعداد برنامه های ساخته شده با فلاتر بسیار زیاد است و اگر بخواهیم تمام آنها را نام ببریم، مطالعه آن چندین ساعت طول میکشه زیرا این سیستم امکانات و قابلیتهای بینظیری داره. ما در این مطلب فقط به ۹ مورد از این برنامهها اشاره کردیم، اگر کنجکاو هستین که با سایر برنامههایی که با flutter ساخته شدن اطلاع کسب کنین، میتونین به سایت flutter سر بزنید. همچنین میتونید 5 دلیل برای یادگیری فریمورک فلاتر رو هم در این مقاله مطالعه کنید.
- برای ثبت نظر، حتما اسم و فامیل خود را به فارسی وارد کنید.
- حتما ایمیل صحیح را وارد کنید تا در صورت بررسی کارشناسان، پاسخ برای شما ایمیل شود.
- داخل متن کامنت کدهای برنامه نویسی قرار ندهید.
-
حمید 23 اسفند 1402 سلام من تو نصب اندروید استادیو به این خطا خوردم چطوری رفع میشه
Java.net.socketException: connection
reset( 0 ) موافقم با دیدگاه -
محمد حسن طاهری 25 اسفند 1401 عالی مثل همیشه,ممنونم ازتون بهترین هستید.
( 1 ) موافقم با دیدگاه -
علیرضا قنبری 25 اسفند 1401 عالی
( 2 ) موافقم با دیدگاه