تفاوتهای UI و UX
احتمالاً تاکنون بارها نام ui و ux به گوشتان خورده است، اما آیا با تفاوتهای UI و UX آشنایی دارید؟ در این مطلب به طور کامل در رابطه با این سؤال، اطلاعات کاملی را در اختیارتان قرار خواهیم داد. از ui و ux تعریف کلی را ارائه میدهیم و پس از آن که ذهنتان آماده شد، به بررسی تفاوتهای آنها میپردازیم.
Ui و ux اهمیت بسیار زیادی در طراحی سایت دارند. شاید بتوان گفت در حال حاضر بیشترین طراحی سایتها با توجه به این دو مورد کاربردی به سرانجام می رسد. استفاده از هر کدام از آنها نیاز به تخصص جداگانهای دارد. بنابراین میتوان طراحان ui و طراحان ux را از یکدیگر جدا دانست. در اینجا تنها به بررسی تفاوتهای مفهوم این دو نمیپردازیم، بلکه خواهید دانست تفاوتهای ui و ux با توجه به وظیفهی طراحان ui و ux چیست.
بررسی تفاوتهای ui و ux با توجه به مفهوم آنها :
UI :
Ui مخفف کلمهی User Interface design و به معنای رابط کاربری یا طراحی اینترفیس کاربر است. Ui بخشی از طراحی سایت است که تا حد زیادی به پارامتر زمانی که کاربر در حال مشاهدهی وب سایت است، بستگی دارد. در یک تعریف دیگر، ui به عنوان اثر متقابل انسان و ماشین در صنعت طراحی می شناسند.
آموزش فریمورک فِلاتر
آموزش فلاتر : این را همه میدانیم که یکی از اساسیترین چالشهای موجود برای ساخت اپلیکیشنهای موبایلی...
در این اثر متقابل، انسان مجاز است کنترل و عملکرد مؤثری بر روی ماشین داشته باشد. ماشین اطلاعاتی در این فرآیند در اختیار کاربر قرار میگیرد که به او کمک میکند تصمیم گیریهای بهتری داشته باشد. طراح ui برای کنترل ماشین، چندین طرح را در اختیار دارد که از جمله این طرح ها، میتوان به دکمهی انجام فرآیند خرید در قسمتی از صفحه اشاره کرد.
UX :
Ux مخفف کلمهی User Experience design و به معنای طراحی تجربه کاربری است. به بیان دیگر به تجربه کاربر از مشاهدهی وب سایت، برنامه موبایل، بازی و… ux می گویند. Ux رفتار، احساسات و حالاتی از کاربر است که در هنگام استفاده از یک خدمات یا محصول پیدا میکند. در تعریفی ساده تر، میتوان ux را تجربهی عینی و عملی کاربر دانست که در ارتباط با کامپیوتر است.
بخشی از این تجربهی عینی و علمی شامل درک کاربر از جنبههای مختلف سیستم می شود. به عنوان مثال، آیا کار با سیستم کاربردی، معنادار، مؤثر و ساده است؟ آیا باعث ارزش افزایی میشود یا خیر؟ با توجه به تعریف ux، میتوان گفت تجربهی کاربر یا ISO کلیهی نظرها، عواطف، واکنشهای فیزیکی، مزایا، رفتار، روان و عملکرد انسان پیش از استفاده و در زمان استفاده را در برمیگیرد.
افراد UX دیزاینر باید 4 نکته مهم را رعایت کنند :
1- UX دیزاینرها دقیقا باید بدانند کاربر چه میخواهد. مثلا در یک بازی یا در یک برنامه موبایل و همینطور در یک وبسایت چه می خواهد؟ کلمه ی دیگری داریم به اسم User-Centered Design یا UCD که این دقیقاً بر اساس نیاز کاربر کار پیش خواهد رفت. ما باید به طور مداوم با کاربر در ارتباط باشیم و نیازهای کاربر را بسنجیم تا همه چیز مطابق با میل کاربر باشد.
2 – UX دیزاینرها باید برنامه ای را که طراحی میکنند استفاده راحتی داشته باشد و همینطور یادگرفتن آن هم آسان باشد.
3 – باید تا جایی که ممکن است، کاربر را راحت بگذاریم. کاربر باید بتواند به فرض، با راحتی هر زمان که اراده کرد، نام و نام خانوادگی خود و یا سایر اطلاعات را تغییر دهد. یا به فرض به راحتی بتواند فونت، رنگ، سایز و … را در اپلیکیشن تغییر دهد و آن را برای خود شخصی سازی کند.
4 – از سورپرایز کردن کاربر ها نباید غافل شوید. هدیه دادن یک کد تخفیف به صورت ناگهانی و دیگر کارهایی که باعث ایجاد خوشحالی و حس هیجان در کاربر می شود به شدت در حس کاربر تاثیر گذار خواهد بود.
اکنون که با این دو مفهوم مهم در طراحی سایت آشنا شدهاید، میتوانیم به راحتی به بررسی تفاوتهای ui و ux بپردازیم.
نکته مهم :
ایجاد حس خوب، باعث بازگشت مجدد کاربر به سایت/بازی/ نرم افزار ما می شود و همینطور به دلیل حس خوبی که کاربر به دست آورده، میخواهد آن را با دیگران به اشتراک بگذارد، در نتیجه حس خوب باعث تبلیغ شما هم خواهد شد.
تفاوتهای رابط کاربری و تجربه ی کاربری :
افرادی که اطلاعات کاملی در این زمینه ندارند، تصور میکنند ui و ux یکی است. البته اگر بخواهیم واقع بین باشیم، در تعریف آنها تفاوت آشکاری وجود ندارد، اما در واقعیت ux و ui دو مقولهی کاملاً جدا و متفاوت از یکدیگر هستند.
در حوزهی نرم افزار، ui هر آن چیزی است که در صفحه نمایش نشان داده میشود. بنابراین متنها، ماژولها، تصاویر، ویدئوها، جداول، نمودارها و هر موردی که به اینها مربوط میشود اعم از رنگ و … در بخش طراحی ui قرار میگیرد.
اولین و مهمترین تفاوت رابط کاربری و تجربهی کاربری (تفاوتهای UI و UX) را میتوان وسیعتر بودن ux نسبت به ui دانست. همان طور که از نام ui معلوم است، این مقوله به تجربه و احساس کاربر در زمان مشاهده وب سایت و یا استفاده از محصول گفته می شود. سلیقه طراح سایت است که بر روی طراحی ui تأثیر میگذارد، اما در حوزهی ux، کلید طراحی موفق تنها در توجه به نیاز و خواست کاربران خلاصه میشود.
آموزش برنامه نویسی دارت
مقدمه زبان برنامه نویسی دارت در سالهای اخیر رشد آهسته و پیوستهای داشته؛ به همین خاطر این روزها این...
بررسی تفاوت ui و ux با توجه به وظایف طراحان :
اکنون که به صورت جزئیتر تفاوتهای این دو را بررسی کردیم، دانستید که طراحی سایت و تجربهی کاربری دو حوزهی جداگانه است. البته این دو مفهوم را مقولهی نوینی در زمینهی طراحی وب سایت میدانند، زیرا برخی معتقدند که عملکرد آنها تفاوت چندانی ندارد. اما اگر فردی دانش و تخصص لازم در این زمینه داشته باشد، میداند که یکی دانستن این دو مفهوم اساساً کار اشتباهی و به تفاوتهای ui و ux کاملاً مسلط است.
وظیفه طراح تجربه کاربری: تشخیص دادن تجربهای که در نهایت به وجود می آید.
فردی که در زمینه طراحی تجربه کاربری فعالیت میکند، صرفاً هدفی برای طراحی یک محیط زیبا برای وب سایت ندارد. بلکه در ابتدا لازم است احساسات و هیجان کاربران را بشناسد و با توجه به این موارد برای طراحی سایت اقدام کند. در واقع وب سایت باید به گونهای طراحی شود که کاربر با آن ارتباط احساسی برقرار کند. بنابراین عملکرد طراح تجربه کاربری اهمیت بسیار زیادی دارد، زیرا نتیجهی مثبت کار، میتواند موجب ایجاد پیشرفت چشمگیری در کسب و کار شود.
وظیفه طراح رابط کاربری: طراحی محصول جذاب، راحت، زیبا و کاربردی
از تفاوتهای ui و ux میتوان به این مورد نیز اشاره کرد که طراح ux وظیفه دارد محصول را به طور مستقیم برای کاربران به صورت کاملاً قابل استفاده، کاربردی و لذت بخش تبدیل کند. جدا از شرکت و پروژهای که طراح در آن فعالیت میکند، طراح ux چند وظیفهی اصلی را برعهده دارد. این وظایف عبارتند از:
1- آنالیز مشتری و رقبا، تعیین ساختار و تعریف دقیقی از استراتژی محصول: محتوا و استراتژی
2- ایجاد نمونه ابتدایی، تست، تکرار، توسعه، برنامه ریزی و ترسیم نمودن مدل دو بعدی: توسعه نمونه ابتدایی و ترسیم نمودن مدل دو بعدی
3- هماهنگی با طراحان ui و سازندگان، پیگیری اهداف، آنالیز، تکرار و یکپارچه سازی: آنالیز کردن محصول و اجرا
تفاوت رابط کاربری و تجربهی کاربری تنها به مفهوم این دو خلاصه نمیشود، بلکه همان طور که در مطالب بالا خواندید. طراحان اینها در دو حوزهی جداگانه فعالیت میکنند، اما در عین حال نیاز است که با یکدیگر در ارتباط باشند تا نتیجهی خوبی حاصل شود.
در آخر شما را با کلمهی جدیدی به اسم Cx آشنا میکنم که مخفف Customer Experience است. متخصصین تجربه مشتری cx، بیشتر مسئول حس خوب در مشتریان هستند. میدانید چه چیزی باعث می شود مشتری شما حس خوبی نداشته باشد؟
1 – مشتری، صبر کردن را دوست ندارد. سعی کنید جواب مشتریان خود را در سریعترین زمان ممکن بدهید.
2 – کارمندی را استخدام نکنید که مشتریان شما را درک نکند.
3 – جواب مشتریان خود را به شکل ربات گونه و خیلی خشک ندهید. همینطور خیلی صمیمی و دوستانه هم نباید رفتار کرد. باید حد اعتدال را رعایت کنید.
موارد دیگری را هم میتوان نام برد ولی گنجایش این مقاله رو به پایان است. به جز CX کلمات دیگری هم هستن که میتوانید در گوگل در مورد آنها مطالعه داشته باشید. کلماتی مانند SD یا service design ، IA یا information architecture ، UXE یا user experience ecosystem ، IxD یا Interaction Design
در حوزه ی UX/UI ما مهندس تجربهی کاربری یا UX Engineer را هم داریم که مسئولیت خیلی بیشتری نسبت به UX Designer دارد. UX Engineer کدنویسی، UI و UX را بلد می باشد. فلاتر همه فن حریف
حمایت از نابغهها فراموش نشه! حتما کانال تلگرام، آپارات ، یوتیوب و همینطور اینستاگرام مارو دنبال کنید، تا از آخرین اخبار ویدئوهایی که گذاشتیم، مطلع بشید.
- توصیه میکنم قبل از ارسال کامنت این آموزش را مشاهده فرمایید.
- برای ثبت نظر، حتما اسم و فامیل خود را به فارسی وارد کنید.
- حتما ایمیل صحیح را وارد کنید تا در صورت بررسی کارشناسان، پاسخ برای شما ایمیل شود.
- داخل متن کامنت کدهای برنامه نویسی قرار ندهید.
- برای ارسال کدهای برنامه نویسی از این سایت استفاده کنید و فقط لینک را داخل کامنت بگذارید.
- اگر اروری در برنامهها دریافت کردید، متن ارور را در این سایت وارد کنید و بعد لینک را داخل کامنت بگذارید.
-
مدیر سایت 25 شهریور 1403 ویدیوهایی که توی صفحه هست رو خودم خیلی عشق میکنم باهاش
( 1 ) موافقم با دیدگاه