در این مطلب قصد داریم تا به شما چند برنامه یا اپ معروف که با سیستم فلاتر (flutter) ساخته شدن را معرفی کنیم. اما قبل از معرفی این برنامهها در ابتدا میخواهیم به طور مختصر درباره ویژگیهای این سیستم صحبت کنیم.
فلاتر یک فریم ورک متن باز هست که از سال ۲۰۱۷ توسط گوگل عرضه شده که میتونه از چند پلتفرم مختلف پشتیبانی کنه. یعنی با یک بار برنامه نویسی میتوان یک اپ که با سیستمهای مختلف اندروید، IOS و حتی تحت وب طراحی سازگاری داره رو ایجاد کرد. به همین دلیل این سیستم سرعت کار تیم توسعه رو را تا حد زیادی افزایش میده و زمان طراحی برنامه نیز کاهش پیدا میکنه.
از همه مهمتر اینکه اپلیکیشنی که با سیستم flutter ساخته میشه با دستگاههای مختلف مانند گوشی تلفن همراه، تبلت، لپتاپ، کامپیوتر شخصی و… سازگاری داره.
حال که با ویژگیهای این فریم ورک آشنا شدین در ادامه ۹ برنامه یا اپ مشهور که از flutter استفاده میکنن را به شما معرفی کردیم.
Google Pay
در حال حاضر کمتر کسی است که با برنامه گوگل پی آشنایی نداشته باشه. البته اگه ایران زندگی میکنید احتمالاً از این برنامه تا حالا استفاده نکرده باشید. این برنامه بیش از 5۰۰ میلیون کاربر در سراسر دنیا داره. در ابتدای راهاندازی برنامه گوگل پی، این اپ کاربردی نزدیک به ۲ میلیون خط کد مشترک بین دو سیستم اندروید و ios وجود داشت. خب این مسئله باعث شده بود که افراد زیادی در تیم توسعه برنامه مشغول به کار باشند زیرا برای هر تغییر کوچک در اپ google pay باید تغییراتی بر دو سیستم مختلف اعمال میشد و این فرایند بسیار هزینهبردار و زمانبر بود.
اگر به این لینک مراجعه کنید، پایین سایت این متن را مشاهده میکنید :
The rebuilt Google Pay app is smaller, more efficient to manage, and easier to update. Despite adding several new features, the new codebase is 35% smaller than the original implementations — 1.1 million lines of code instead of 1.7 million. At the same time, the team estimates that they’ve saved about 60-70% of their engineers’ time because Flutter is just so much easier to manage.
که به صورت خلاصه داره میگه : وقتی google pay را از اول با فلاتر ساختیم، برنامه جدید، هم از نظر حجم کوچکتر شده بود و هم کارایی برنامه افزایش پیدا کرده بود و آپدیت دادن هم راحت شده بود. با وجود اینکه چندین ویژگی جدید اضافه کرده بودیم، فلاتر باعث شد 35% کدنویسی کمتر بشه و تقریباً از 2 میلیون خط کد به 1 میلیون خط کد رسید. همینطور 60 تا 70% توی وقت برنامه نویس ها هم صرفه جویی شده بود چون کار با فریمورک فلاتر بسیار آسان است.
Google Classroom
این برنامه یک سرویس تحت وب و رایگان است که معلمان میتوانند از آن برای توزیع و تعیین تکالیف دانش آموزان استفاده کنن. مخصوصا در دوران شیوع کرونا و مجازی بودن مدارس بسیاری از معلمان برای رسیدگی به تکالیف دانش آموزان از این سیستم استفاده کردن. این سامانه نیز از طریق فریم ورک flutter شده تا دانش آموزان به راحتی و با هر نوع سیستمی بتوانند از خدمات آن استفاده کنن.
Superlist
نرم افزار Superlist، به شما کمک میکند تا کارهای روزانه، هفتگی، ماهانه خود را دسته بندی کنید. این نرم افزار به صورت کامل با زبان برنامه نویسی دارت و فریمورک فلاتر نوشته شده است. این پروژه open source میباشد و شما میتوانید با مراجعه به سایت گیت هاب این پروژه را دانلود کرده و کدهای این نرم افزار را مطالعه کنید. طراحی UI/UX این برنامه بی نظر میباشد.
سازندهی این نرم افزار در ویدیویی که در سایت یوتیوب قرار داده است توضیح میدهد که چرا از فریمورک فلاتر استفاده کرده است. با فلاتر شما میتوانید 0 تا 100 نرم افزاری که میسازید را کنترل کنید. به اصطلاح میگن قدرت کنترل روی پیکسل های برنامه رو دارید. این UI جذاب و خیره کننده با این performance بالا، فقط و فقط از عهده فلاتر برمیاید.
بازی pubg mobile نیز یک بازی جذاب و بسیار پرطرفدار است که با سیستم فلاتر طراحی شده تا علاقهمندان به این بازی به راحتی بتونن به آن دسترسی داشته باشن. مطابق مطلبی که داخل سایت فلاتر گذاشته شده است، قسمت community این بازی برای اشتراک گذاری کلیپها، چت کردن کاربران و کلی کار دیگه با فلاتر نوشته شده است.
Ebay
نرم افزار ebay که برای خرید و فروش کالاهای دست دوم به کار میرود، اپ دیگری است که از پلتفرم فلاتر استفاده میکنه. حالا چرا فلاتر؟ چون سازندگان آن تصمیم گرفتن که اپ ebay برای کاربران سیستمهای اندروید و ios قابل دسترسی باشد اما ایجاد دو برنامه مختلف که یکی برای اندروید باشه و دیگری برای ios، یک پروسه بسیار زمانبر بود. به همین دلیل آنها به دنبال یک سیستم چند پلتفرمه بودن که پس از بررسی سیستمهای مختلف متوجه شدن که flutter میتونه برای آنها مفید باشه.
به همین دلیل شرکت ایبی گروهی از تیم توسعه و برنامهنویسی شرکت رو به یک دوره آموزش صفر تا صد فلاتر فرستاد. پس از انتقال اپ ebay به سیستم فلاتر تعداد کدهای مشترک بین دو سیستم تا حدود ۹۸ درصد کم شد و سرعت توسعه برنامه نیز افزایش پیدا کرد.
Alibaba
گروه علی بابا یک شرکت تجارت الکترونیک چینی است که در آن کالاهای دست دوم خرید و فروش میشه. تیم توسعه این برنامه به دنبال سیستمی بودن که با پلتفرمهای مختلف سازگاری داشته باشه، سرعت بارگذاری آن سریع باشه و تجربه کاربری آنها نیز بهبود پیدا کنه. به همین آنها نیز سیستمهای مختلفی رو بررسی کردن تا سیستمی با ویژگیهای دلخواه پیدا کنن که پس از کمی تحقیق متوجه شدن که فلاتر تمام ویژگیها و قابلیتهایی که آنها میخوان رو داره. به همین دلیل برنامه خود را به سیستم فلاتر منتقل کردن. پیشنهاد میکنم این ویدیو را مشاهده کنید. به زبان شیرین چینی میباشد ولی ارزش دیدن داره :))))))))
بازی Wallace & Gromit
بازی Wallace & Gromit یک بازی ماجراجویانه و اپیزودیک است که با فریم ورک flutter ایجاد شده. در این بازی کاربر با دو شخصیت محبوب والاس و گرومیت همراه میشه و باید به آنها کمک کنه تا بتونن معماهای مطرح شده در هر مرحله رو حل کنن. این بازی ماجراجویانه نیز به دلیل بهره بردن از فریم ورک فلاتر در کلیه سیستمهای اندروید، ios و تحت وب قابل دسترسیه.
Google ads
نام Google ads یا کمپین تبلیغاتی گوگل را حتما بارها دیدین یا شنیدین زیرا وظیفه اصلی این سامانه، افزایش بازخورد سایتها است. از آنجایی که کاربران از طریق دستگاههای مختلف به گوگل دسترسی دارن، برای طراحی سامانه Google ads نیز از سیستم فلاتر استفاده کردن.
Rive
اگر به سایت Rive سر بزنید خیلی سریع متوجه میشید که این سایت برای ساخت انیمیشن طراحی شده است. انیمیشنی که این دفعه برای برنامه نویس ها ساخته شده است. با استفاده از Rive شما میتوانید انیمیشن های interactive بسازید. یعنی به فرض اگر کاربر ایمیل خود را اشتباه وارد کرد، خیلی سریع انیمیشن مورد نظر شما اجرا میشود. برای درک بهتر، ویدیو زیر را مشاهده کنید :
کلام آخر
تعداد برنامه های ساخته شده با فلاتر بسیار زیاد است و اگر بخواهیم تمام آنها را نام ببریم، مطالعه آن چندین ساعت طول میکشه زیرا این سیستم امکانات و قابلیتهای بینظیری داره. ما در این مطلب فقط به ۹ مورد از این برنامهها اشاره کردیم، اگر کنجکاو هستین که با سایر برنامههایی که با flutter ساخته شدن اطلاع کسب کنین، میتونین به سایت flutter سر بزنید. همچنین میتونید 5 دلیل برای یادگیری فریمورک فلاتر رو هم در این مقاله مطالعه کنید.
امتیاز شما به مقاله
4.9 / 5. 29
29 رای
4.9
4.9
(29)
قوانین ارسال دیدگاهمتوجه شدم
توصیه میکنم قبل از ارسال کامنت این آموزش را مشاهده فرمایید.
برای ثبت نظر، حتما اسم و فامیل خود را به فارسی وارد کنید.
حتما ایمیل صحیح را وارد کنید تا در صورت بررسی کارشناسان، پاسخ برای شما ایمیل شود.
داخل متن کامنت کدهای برنامه نویسی قرار ندهید.
برای ارسال کدهای برنامه نویسی از این سایت استفاده کنید و فقط لینک را داخل کامنت بگذارید.
اگر اروری در برنامهها دریافت کردید، متن ارور را در این سایت وارد کنید و بعد لینک را داخل کامنت بگذارید.
همیشه و همه جا گفتیم که سرمایه گذاری را از خودتان شروع کنید. هدف واقعی سایت آموزشی نابغهها، ارائه آموزش های کاربردی و تخصصی است، تا دانشجویان بتوانند با کسب مهارت های تخصصی موردنیاز به شغل دلخواه خود دست یابند. تخصص نابغهها آموزش درس های تخصصی است.
ivahid Specialized and Professional Web Design &
Development Company